• Lysande manifestation för människor på flykt

[2017-02-20] Ensamkommande flyktingbarn har tillsammans med konstnärer från Akademin Valand och Högskolan för Design och Konsthantverk tillverkat ljuslyktor för att lyfta flyktingfrågan. På måndag visar de upp sina verk i en manifestation.

• Lyktor ska belysa barns rättigheter

[2017-02-20] På måndagen, med start 16.30, genomför projektet River of Light sitt ljuståg i centrala Göteborg för att uppmärksamma barns rättigheter. ¿ Lyktor är ett bra sätt att samla människor, säger Behjat Omer Abdulla, konstnärlig ledare för projektet.

• Konstprojekt belyser barns rättigheter

[2017-02-13] River of light är ett projekt som uppmärksammar barns rättigheter. Behjat Omer Abdulla och Denise Langridge Mellion står bakom konstprojektet som utmynnar i ett fackeltåg på Världsdagen för social rättvisa.

• River of Light 2017

[2017-02-09] Vi vill välkomna alla till Akademin Valand under sportlovsvecka för att skapa en egen ljuslykta. Inga förkunskaper krävs, vi har allt material och våra workshops är kostnads fria.

• Filmarna Maximilian Van Aertryck och Axel Danielsson pratar om deras film "Hopptornet" i New York Times' Op-Docs.

[2017-02-09] Filmarna Maximilian Van Aertryck och Axel Danielsson pratar om deras film "Hopptornet" i New York Times' Op-Docs.