• Jenny Tunedal nominerad till Augustpriset

[2017-10-31] Jenny Tunedal, universitetslektor på Akademin Valand, är nominerad till Augustpriset för sin bok Rosor skador. "En komplex poetisk form som bär fram de allra starkaste av känslor", skriver juryn i sin motivering.

• 2,5 miljoner för konstnärlig forskning om utvidgad bok

[2017-10-24] Cecilia Grönberg och Jonas (J) Magnusson har tilldelats 2,5 miljoner från Vetenskapsrådet för ett konstnärligt forskningsprojekt med inriktning mot fotografi, publicering och materialitet.

• Att skriva bland troll

[2017-10-05] Till våren startar Akademin Valand en ny kurs i litterär gestaltning. Kursen, "FLIMMER - att skriva bland troll och cyborger", vänder sig till den som skriver och som är intresserad av det egna skrivandet i relation till internet och digitala miljöer.

• Internationell konferens om konst och lokalitet

[2017-08-29] Tillsammans med två inflytelserika organisationer inom konstvärlden, LUMA Foundation och CCS Bard, är Akademin Valand med och arrangerar konferensen 'Curating after the global: Roadmaps for the present' i Arles, Frankrike, i september.

• Akademin Valand utlyser två doktorandplatser inom utbildningen på forskarnivå

[2017-06-30] Akademin Valand utlyser två doktorandplatser inom utbildningen på forskarnivå i ämnet konstnärlig gestaltning med start i januari 2018. Sista ansökningsdag är 1 september 2017.