Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Almedalsveckan

För fjärde året i rad kommer Akademin Valand representeras under Almedalsveckan i Visby 2016. I år finns vi på plats 3-4 juli för att diskutera politik och pedagogik inom filmens och bildens område.

Vi lever i en visuell kultur och påverkas starkt av de filmer och bilder vi exponeras för. Akademin Valand vill bidra till att öka intresset för filmpolitik och skapa medvetenhet om bilden.

Med konstnärlig praktik som metod är vår målsättning att alla ska kunna betrakta bild på ett medvetet och kritiskt sätt och erövra kameran som verktyg för fler gestaltningar av tillvaron.

Filmborgarmärket! Kom förbi oss under Almedalsveckan och lär dig om kamerans ABC genom ett antal övningar under ledning av Linda Sternö, lektor på Akademin Valand.

Vilka bilder saknas idag? Vad vill du visa? Svara genom att publicera en bild eller en kort video på Instagram, #jagvillvisa, @akademinvaland. 

Vi håller till på Cramérgatan 3-4 juli kl. 12-16. Där kan du bland annat passa på att besöka det mörka rummet, vår stora Camera Obscura, och ta en "mental"!

Cramérgatan, plats H307
3/7 2016 12:00 - 16:00
4/7 2016 12:00 - 16:00

Samarbetspartners: Kultur i Väst, Forum för Visuell Praktik.

 

KONTAKT
Klara Björk, e-post
Storgatan 43, Göteborg
031-786 4344

Sidansvarig: Oana Georgescu|Sidan uppdaterades: 2016-11-10

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?