Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Filmrummet på Valand

Tillsammans med Svenska Filminstitutet anordnade Akademin Valand ett samtal om berättandets etiska och moraliska villkor den 8 september 2015. 

Bakgrunden till programinnehållet är kravet på filmare att nå en allt större publik. Utvecklingen förutsätter kunskap om bildens exponering och påverkan. Under en eftermiddag diskuterades etik i en medievärld där gränserna mellan fiktion och verklighet blir allt mer suddiga.

Vi har samlat videoupptagningar från samtalet. Först ut är Ruben Östlund, regissör och professor på Akademin Valand, som inleder med sin syn på en filmares ansvar och hur bilder formar verkligheten. Följt av ett samtal mellan Cecilia Lidin, tidigare dokumentärfilmskonsulent på Svenska Filminstitutet, och Ingemar Persson, programchef SVT dokumentär, om utgivares och finansiärers ansvar och skyldigheter. 

Läs mer om Filmrummet via Svenska Filminstitutet

Ruben Östlund

Cecilia Lidin och Ingemar Persson

Paneldiskussion

Se hela seminariet!

Sidansvarig: Paulin Nande|Sidan uppdaterades: 2015-10-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?