FLIMMER - Att skriva bland troll och cyborger, 15 hp

Nivå

Grundnivå

Beskrivning

Kursen FLIMMER – att skriva bland troll och cyborger vänder sig till dig som skriver och är intresserad av att vidare tänka över det egna skrivandet i förhållande till internet och digitala miljöer. Tillsammans reflekterar vi över teman som kropp, makt och tid i relation till internet. På vilka sätt finns kroppar på internet och på vilka sätt finns de inte? Är texten jag håller i min hand densamma som den på skärmen? Om trollen är en del av terrängen, vad är den egna texten? Är vi alla cyborger när vi skriver?

Kursen ger dig möjlighet att reflektera över ditt ditt eget skrivande och dess förhållande till internet och digitalitet. Den ger en introduktion till digital poesi och e-litteratur och deltagarna kommer tillsammans att överväga både möjligheter och svårigheter vad gäller att skriva online.
Under kursens gång kommer vi läsa olika texter och diskutera de förhållningssätt som presenteras. Du som deltagare kommer också att arbeta med din egen text som sedan diskuteras i mindre grupper. Undervisningen innehåller praktiska övningsmoment, bland annat i icke-linjärt skrivande (hypertext). Det första kurstillfället sker på Akademin Valand (irl), då vi presenterar oss och tillsammans drar upp gemensamma riktlinjer för hur vi arbetar på kursen. Efter det sker all undervisning online.
Kursen ges på svenska, men texter på engelska förekommer.

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval:

Urvalet baseras på arbetsprov. Information och anvisningar för arbetsprovet hittar du under respektive kurs- eller programbeskrivning på www.akademinvaland.gu.se. Beslut om antagning sker av prefekt på förslag av en särskild antagningskommitté. Ansökan är ej komplett utan ett inskickat arbetsprov.

FLIMMER - Att skriva bland troll och cyborger, 15 hp
Start Studietakt Period Anmälan
VT18 50 %, Nätbaserad 15 jan 2018 - 3 jun 2018 Anmäl dig

Så här söker du kursen

Anmälan är öppen 15 september - 16 oktober. Arbetsprovet ska vara oss tillhanda senast 23 oktober. Ansökan är inte komplett utan arbetsprov.

Ansökan sker i två steg:

1. Anmäl dig till kursen på antagning.se.
  2. Skicka in ditt arbetsprov till Akademin Valand enligt nedan.

Arbetsprovet består av två delar + ett försättsblad

1. Ett utdrag ur en egen text du skulle vilja arbeta vidare med under kursens gång. (Max 2 A4-sidor)
  2. Ett brev (max 1 A4-sida) där du motiverar varför du vill gå kursen: beskriv ditt förhållande till skrivande, vilken betydelse och utrymme denna verksamhet har i ditt liv. Förklara vidare på vilka sätt kursens innehåll och frågeställningar är relevanta för ditt skrivande.

Glöm inte att märka arbetsproven med namn och personnummer.

Skicka också med detta försättsblad

Skicka dina arbetsprover tillsammans med försättsbladet till: Akademin Valand, "Ansökan FLIMMER", Box 132, 405 30 Göteborg

Du kan också lämna in arbetsprov med försättsblad till Servicecenter Vasa.

Har du frågor om din ansökan kontakta oss på: admission@akademinvaland.gu.se

Sidansvarig: Anna Holgén|Sidan uppdaterades: 2017-08-31