Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Digital fotografi, introduktion, 15 hp

(Kurskod: FOG163)

Nivå

Grundnivå

Beskrivning

Lär dig mer om fotografi med fokus på konstnärlig gestaltning. Du som student uppmuntras att utveckla ditt konstnärliga uttryck och kommer att få lära dig grunderna i kamerateknik och bildbehandling.

Du kommer att jobba självständigt med ett konstnärligt arbete och förväntas reflektera över dina egna och dina kurskamraters arbeten. Kursen riktar sig till dig som vill lära dig digital fotografi på en grundläggande nivå och är intresserad av att formulera dig i relation till dina egna och andras bilder. Det gestaltande arbetet bygger till stor del på gemensamma diskussioner i grupp varvat med föreläsningar och presentationer om samtida och historiskt fotografi. Kursen innehåller både tekniska och teoretiska verktyg.

Urval till kursen baseras på ett arbetsprov.

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval:

Urvalet grundas på ett arbetsprov. Information om arbetsprovet hittar du under respektive kursbeskrivning på http://akademinvaland.gu.se/utbildning/fristaendekurser. Beslut om antagning sker av prefekt på förslag av kursansvarig lärare. Ansökan är ej komplett utan arbetsprov.

Digital fotografi, introduktion, 15 hp
Start Studietakt Period Anmälan
Sommar Dag, 100 % 5 jun 2017 - 25 aug 2017 Stängd

Ansökan till sommaren 2017

Du söker kursen i två steg:

  1. Registrera din ansökan på antagning.se - öppen för sen anmälan.
  2. Skicka in dina arbetsprover/dokument i vår tjänst för digitala arbetsprover DAP enligt nedan. Öppen för sen anmälan.

Arbetsprovet består av

  1. En text, max en A4, cirka 3000 tecken, som behandlar ditt förhållande till fotografi och din motivation att genomföra kursen. Din motivation både konstnärligt och tekniskt är väsentlig. Vi efterfrågar en öppenhet gentemot fotografi och söker viss kännedom i förhållande till fotografi och samtidskonst. Vi efterlyser också en grundlig förståelse för kursplanen och ser gärna att du motiverar hur kursen kan berika dig inom fortsatta studier eller arbete.
  2. CV. Även studier och arbetslivserfarenhet som inte är fotografirelaterade kan vara relevanta.
  3. 3-5 bilder som du tagit själv och som du skulle vilja utveckla.

 

  Foto: Hendrik Zeitler

Foto: Hendrik Zeitler

Sen anmälan

Sena anmälningar behandlas i den ordning som de inkommit till Akademin Valand. Skicka alltså in din sena anmälan så snart som möjligt!

För att anmälan ska vara komplett ska du dels registrera dig på antagning.se, dels skicka in arbetsprov.

Sidansvarig: Anna Holgén|Sidan uppdaterades: 2017-06-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?