Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Fotografiskt projektarbete, 15 hp

(Kurskod: FOG179)

Nivå

Grundnivå

Beskrivning

Fotografiskt projektarbete är en grundläggande kurs där du jobbar självständigt med ett fotografiskt projekt.

I kursen läggs stor vikt vid samtalet som rör fotografi och den kreativa processen. Du kommer arbeta med ett individuellt projekt på valfritt tema och ges möjlighet att utveckla det egna bildspråket samt öka förståelsen för den konstnärliga processen. Kursen riktar sig till dig som redan har viss eller omfattande teknisk kunskap i analogt eller digitalt fotografi och vill fokusera på att utveckla den egna kreativa processen, kontextualisera dina bilder samt konstruktivt kritisera andras arbeten och använda dig av andras kritik i det egna arbetet.

Under kursen kommer du att presentera ditt fotografiska projekt kontinuerligt och genom gruppdiskussioner och individuell handledning utvecklar du förmågan till kritisk analys i förhållande till din och dina kurskamraters arbetsprocesser.

 

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval:

Urvalet grundas på ett arbetsprov. Information om arbetsprovet hittar du under respektive kursbeskrivning på http://akademinvaland.gu.se/utbildning/fristaendekurser. Beslut om antagning sker av prefekt på förslag av kursansvarig lärare. Ansökan är ej komplett utan arbetsprov.

Fotografiskt projektarbete, 15 hp
Start Studietakt Period Anmälan
Sommar Dag, 100 % 5 jun 2017 - 25 aug 2017 Stängd

Ansökan till sommaren 2017

Ansökan är öppen 22 februari - 15 mars. Sista dag för att lämna arbetsprov är 22 mars.
Du söker kursen i två steg:

  1. Registrera din ansökan på antagning.se
  2. Skicka in dina arbetsprover/dokument i vår tjänst för digitala arbetsprover DAP enligt nedan.

 Urvalet grundas på arbetsprov. Ladda upp följande i DAP:

  1. En projektbeskrivning, max en A4 (cirka 4000 tecken), där du beskriver det projekt du vill arbeta med under kursens gång. I urvalet läggs stor vikt vid den individuella projektbeskrivningen. I projektbeskrivningen efterfrågar vi en tydligt formulerad projektidé som till exempel kan innehålla en beskrivning av det tema du kommer att arbeta med, information om utförande och material, problemställningar och arbetstitel. Projektet kommer med stor sannolikhet att förändras under kursens gång men det är bra om du redan på ett tidigt stadium identifierat utmärkande egenskaper. Vi efterlyser därutöver en öppenhet gentemot fotografi och söker viss kännedom i förhållande till fotografi och samtidskonst.
    Det är meriterande att ha grundläggande kunskap i kamerateknik samt viss erfarenhet av att arbeta självständigt med fotografiskt projekt.
  2. En text, max en A4 (cirka 4000 tecken), där du beskriver ditt förhållningssätt till fotografi och konst, samt dina motiv att genomföra kursen. 

Mer information om hur du använder vår tjänst för digitala arbetsprover DAP hittar du i vår
Lathund DAPGuide för sökande i DAP

Har du frågor om din ansökan kontakta oss på: admission@akademinvaland.gu.se

Sidansvarig: Anna Holgén|Sidan uppdaterades: 2017-03-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?