Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Introduktion till samtidskonst och filosofi, 15 hp

(Kurskod: VSCONT)

Nivå

Grundnivå

Beskrivning

Detta är en experimentell kurs för dig som vill ha en introduktion till samtida konst och filosofi. Den vänder sig till dig som vill utveckla dina förmågor att filosofiskt diskutera konst och sätta konsten i ett större politiskt, historiskt och teoretiskt sammanhang.

Kursen hålls på svenska och engelska och du kommer att få en introduktion till filosofiska grundbegrepp och teoretiska ramverk inom samtidskonsten. Som ett led i kursen kommer du också få möjlighet att utveckla en egen filosofisk respons på de idéer och konstverk du möter i kursen, vilket också utgör kursens examinerande moment. Responsen som vi kallar visuell essä kan inbegripa både bild, text och ljud och presenteras vid kursens slut. Är du själv konstnärligt aktiv kommer denna kurs att hjälpa dig att se sambanden mellan ditt konstnärliga arbete och teoretiska debatterna i konstvärlden och samhället i övrigt. Är du mer filosofiskt intresserad så kommer denna kurs hjälpa dig relatera filosofin till den samtida konstens former och system.

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval:

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %)

Introduktion till samtidskonst och filosofi, 15 hp
Start Studietakt Period Anmälan
HT17 Dag, 50 % 28 aug 2017 - 14 jan 2018 Stängd

Ansökan

Du behöver inte lämna något arbetsprov för att söka den här kursen. Anmäl dig på antagning.se

Har du frågor om din ansökan kontakta oss på: admission@akademinvaland.gu.se

Sidansvarig: Anna Holgén|Sidan uppdaterades: 2017-08-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?