Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ansökan

Nästa ansökningsomgång till Kandidatprogrammet i fri konst öppnar den 22 januari 2018. Välkommen med din ansökan!

Viktiga datum

 • Anmälan öppnar: måndag 22 januari 2018
 • Anmälan stänger: torsdag 1 mars 2018
 • Sista dag för att ladda upp arbetsprover: måndag 12 mars 2018

Du gör din ansökan i två steg:

 1. Gå in på Universitets- och högskolerådets webbplats antagning.se och följ instruktionerna. 
 2. Ladda upp din portfolio i molntjänsten SlideRoom (extern webbplats). 

Det här ska ingå i din portfolio

För att din ansökan ska vara komplett behöver du ladda upp en portfolio med arbetsprover.
Din portfolio utgör en av de viktigaste delarna av din ansökan till utbildningen och ska innehålla dokumentation av dina senaste konstnärliga verk. Tänk på att dokumentationen ska presentera dina verk på bästa möjliga sätt.  Ansökan ska göras på svenska.

 1. Dokumentation av 6-8 konstnärliga verk. Dokumentationen kan bestå av bild, text och/eller film. Det sammanlagda film- och ljudmaterialet i din portfolio bör begränsas till att omfatta högst 5 minuter. Om materialet är längre än 5 minuter, ber vi dig även inkludera en kort förklaring i förteckningen (se punkt 2 nedan). 
 2. En förteckning över dina 6-8 verk. Inkludera information som du anser är viktig för urvalsgruppens arbete, t ex storlek, teknik samt kort beskrivning av process och/eller kontext. Förteckningen lägger du till i slutet av ditt personliga brev (se punkt 3 nedan). 
 3. Ett personligt brev (Letter of intent) där du motiverar varför du vill gå utbildningen och där du beskriver din konstnärliga bakgrund och praktik. Ditt personliga brev bör begränsas till högst en A4-sida (max 2000 tecken). Till ditt brev bifogar du en förteckning över de verk som ingår i din portfolio. 

Observera att dina arbetsprover inte ska innehålla mer än vad som beskrivs ovan då vi inte har möjlighet att gå igenom ett mer omfattande material. 

Informationen i SlideRoom är tillgänglig från och med 22 januari 2018.

Hur går antagningen till?

Urvalet till kandidatprogrammet görs med utgångspunkt i en bedömning av ditt arbetsprov.

Beslut om antagning tas av prefekt på förslag från en särskild urvalsjury som består av lärare och studentrepresentanter. Juryns uppgift är att bedöma din möjlighet att tillgodogöra dig utbildningen. Genom arbetsproverna och den beskrivande texten bedömer juryn din gestaltande förmåga och ambition att utveckla din konstnärliga praktik.
Motivering till juryns beslut ges ej och beslutet kan inte överklagas.

Antagningsprocessen

 • Bekräftelse på inkommet arbetsprov och information om ansökningsprocessen skickas ut omkring vecka 12
 • Information till de sökande om de gått vidare i processen eller inte senast i vecka 14
 • Intervjuerna sker i vecka 17
 • Besked om antagning via www.antagning.se omkring den 8 maj 2018

Behörighet

Grundläggande behörighet för högskolestudier krävs. Information om grundläggande behörighet finns på Göteborgs Universitets hemsida eller i programkatalogen. Om du inte har grundläggande behörighet kan du ansöka om undantag. Prövning av din ansökan om undantag blir aktuell först om du kallats till intervju eller motsvarande i urvalet.

Tack för din ansökan!  

 

Sidansvarig: Anna Holgén|Sidan uppdaterades: 2017-11-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?