Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ansökan till hösten 2017

Välkommen med din ansökan till Kandidatprogrammet i fri konst!

Du gör din ansökan i två steg:

  1. Gå in på Universitets- och högskolerådets webbplats antagning.se och följ instruktionerna. 
  2. Ladda upp din portfolio elektroniskt i vår tjänst för digitala arbetsprover (DAP).

 

Viktiga datum

  • Ansökan öppnar: fredag 20 januari 2017
  • Sista ansökningsdag på antagning.se: onsdag 1 mars 2017
  • Sista dag för komplettering med digitala arbetsprover: onsdag 15 mars 2017

Vad ska ingå i din portfolio? 

För att din ansökan ska vara komplett behöver du ladda upp en portfolio med arbetsprover.
Din portfolio utgör en av de viktigaste delarna av din ansökan till utbildningen och ska innehålla dokumentation av dina konstnärliga verk. Tänk på att dokumentationen ska presentera dina verk på bästa möjliga sätt (ansökan ska göras på svenska).

  1. Dokumentation av 6-8 konstnärliga verk. Dokumentationen kan bestå av bild, text och/eller film. Det sammanlagda film- och ljudmaterialet i din portfolio bör begränsas till att omfatta högst 5 minuter. Om materialet är längre än 5 minuter, ber vi dig även inkludera en kort förklaring i förteckningen (se punkt 2 nedan). 
  2. En förteckning över dina 6-8 verk. Inkludera information som du anser är viktig för urvalsgruppens arbete, t ex storlek, teknik samt kort beskrivning av process och/eller kontext. Förteckningen lägger du till i slutet av ditt personliga brev (se punkt 3 nedan). 
  3. Ett personligt brev (Letter of intent) där du motiverar varför du vill gå utbildningen och där du beskriver din konstnärliga bakgrund och praktik. Ditt personliga brev bör begränsas till högst en A4-sida (max 2000 tecken). Till ditt brev bifogar du en förteckning över de verk som ingår i din portfolio. 

Observera att dina arbetsprover inte ska innehålla mer än vad som beskrivs ovan då vi inte har möjlighet att gå igenom ett mer omfattande material. 

 

Behörighet

Grundläggande behörighet för högskolestudier krävs. Information om grundläggande behörighet finns på Göteborgs Universitets hemsida eller i programkatalogen. Om du inte har grundläggande behörighet kan du ansöka om undantag. Prövning av din ansökan om undantag blir aktuell först om du kallats till intervju eller motsvarande i urvalet.

Urval

Alla ansökningar bedöms av en urvalsjury som består av lärare/professorer vid kandidatprogrammet och minst en studentrepresentant.
Efter ett första urvalssteg kallas ett antal sökande till intervju under våren. Övriga sökande stryks på antagning.se och kommer inte att kunna antas eller få en reservplats. Alla som gått vidare till intervju meddelas samtidigt om sitt resultat i antagningsbeskedet som publiceras på ”Mina sidor” på antagning.se i mitten av maj.

Motivering till juryns beslut ges ej och beslutet kan inte överklagas.

Antagning

Besked om antagning syns på antagning.se i mitten av maj.

Tack för din ansökan! 

Guide till DAP

Mer information om hur du använder vår tjänst för digitala arbetsprover hittar du i vår Lathund till DAPOm du behöver en mer utförlig manual finns den här:

Guide för sökande i DAP

Sidansvarig: Anna Holgén|Sidan uppdaterades: 2017-03-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?