Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ansökan till masterprogrammet i fotografi

Nästa programstart är hösten 2017. Ansökan öppnar den 1 december 2016.

Du ansöker i två steg:

 1. Du gör en webanmälan via antagning.se, anmälningskod GU-14299
 2. Du laddar upp din portfolio elektroniskt i vår tjänst för digitala arbetsprover (DAP).

Viktiga datum

 • Torsdag 1 december 2016
  Webbanmälan öppnar på antagning.se
 • Måndag 16 januari 2017
  Sista anmälningsdag på antagning.se
 • Måndag 30 januari 2017
  Sista dagen för att ladda upp din portfolio (se nedan) i DAP
 • Onsdag 1 februari 2017
  Sista dag att betala anmälningsavgift
  eller styrka avgiftsbefrielse (endast för icke-EU/EEA medborgare)

Vad ska ingå i din portfolio?

Observera att din ansökan skall vara anonym, varför du ej skall ange namn eller personnummer någonstans i ditt uppladdade materialet.
Hela ansökan ska skickas in på engelska.

 1. Ett CV bestående av högst två sidor


 2. Motiverande brev (Letter of intent) 

I ditt brev (1000 - 1250 ord) skall du beskriva din konstnärliga praktik och hur du ser på dess relevans för utbildningen. Motivera varför du söker Konstnärligt masterprogram i fotografi, och vilka mål vill du sätta för din egen konstnärliga utveckling genom att gå utbildningen.
Beskriv också hur din praktik förhåller sig till en samtida omvärld så som du uppfattar den som fotograf och konstnär. Vilka aktuella frågeställningar inom samtidskonstens fotografi vill du bidra med i ditt framtida arbete? Berätta gärna hur du håller dig informerad om samtidskonst och fotografi. 

 1. Arbetsprover
 

Din portfolio skall främst innehålla en beskrivning över ett projekt som vill genomföra inom ramen för utbildningen. Beskrivningen bör innehålla några visuella dokument som ger gestalt åt din idé.
Portofolien skall även innehålla en dokumentation av ditt konstnärliga arbete, där du så tydligt som möjligt redogör för utvecklingen av din praktik. Fokusera ditt urval till 5-7 st självständiga arbeten. Ett arbete kan bestå av en eller flera bilder.
Du kan i vår tjänst för Digitala Arbetsprover (DAP) kombinera fritt mellan uppladdning av rörlig bild, ljud, stillbilder och text.

Det finns en begränsning av den totala storleken på din portfolio samt hur stora enskilda filer får vara. Hela portfolion (CV, Letter of intent samt arbetsprover) får inte överstiga 2GB. För enskilda mediafiler gäller en gräns på 500MB och för enskilda bildfiler 50MB. Tillåtna format för media är PDF, MP3, MP4, AAC, AIF, WAV och M4A. För bilder gäller formaten JPG, JPEG, TIF, TIFF, GIF och PNG.
Om du laddar upp film- eller ljudverk bör dessa begränsas till 15 minuters längd. Du kan därför komma att behöva redigera dina arbeten. Till dina uppladdade arbeten bör du även bifoga uppgift om titel, medium, material, dimensioner och datum för produktion. 

Du kan läsa mer om hur du laddar upp din portfolio i vår Lathund till DAPVill du ha mer utförlig information finns det här:

Guide för sökande.

Urval

Din inlämnade portfolio bedöms av en urvalsjury bestående av lärare/professorer knutna till utbildningen samt studentrepresentanter. Urvalsjuryn utser ett antal sökande att gå vidare till en intervju.
Om möjligt sker intervjuerna på plats i Akademin Valands lokaler i Göteborg, men kan även genomföras via t ex. Skype. Om du kallas till intervju kommer du att få mer utförliga instruktioner om hur den genomförs.

Motivering till juryns beslut ges ej och beslutet kan inte överklagas.

Tack för din ansökan!

Vi är väl medvetna om hur mödosamt arbetet med att lämna arbetsprover är och vi tar dina ansträngningar på allvar. Vi värdesätter en fördjupad bedömningsprocess där ansökningar och arbetsprover granskas och diskuteras ingående. Det är en stimulerande och spännande process och som även utgör en möjlighet för oss att bättre förstå hur utbildningen på sikt kan komma att utvecklas i relation till de som väljer att söka till oss.
Vi vill tacka dig för den tid du lägger ned för att lämna in dina arbetsprover till oss och för att du väljer masterprogrammet i Fotografi som den plattform där du vill utveckla ditt framtida konstnärskap.

Frågor om ansökan?

Om du har några frågor om din ansökan kontakta oss gärna via admission@akademinvaland.gu.se

Sidansvarig: Anna Holgén|Sidan uppdaterades: 2016-11-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?