Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran
  • Öppet hus 2018

Detta är Akademin Valand

På Akademin Valand kan du utbilda dig inom film, fotografi, fri konst och litterär gestaltning. Du kan välja fristående kurser eller program från grundutbildning till doktorsexamen.  Sök våra kurser och program >>

Institutionen ligger i centrala Göteborg och vår verksamhet är en del av stadens kulturliv. Vi har ett omfattande internationellt nätverk med samarbetspartners över stora delar av världen.

Akademin Valand är en av institutionerna vid Konstnärliga fakulteten. Det är Skandinaviens största konstnärliga fakultet med en unik bredd av kompetens inom konstnärliga ämnen.

Valand slås ihop med HDK
Du vet väl att Akademin Valand kommer att gå samman med vår syster-institution HDK i januari 2020? Då bildar vi en helt ny institution som även rymmer design och konsthantverk!

Nyheter

  • Ny utbildning för pedagoger i kulturskolan - diskuteras i Almedalen

    [2018-06-29] En inkluderande kulturskola för barn i hela landet, oavsett bakgrund. Det är målet när sex lärosäten nu tar fram nya utbildningar för pedagoger i kulturskolan. Men vilken kompetens behöver de? Vad tänker högskolorna och vad säger kulturskolorna själva?

  • Postdoktor sökes till forskningsprojekt om mellankrigstidens fotografiska praxis

    [2018-06-28] Akademin Valand vid Göteborgs universitet och Hasselbladstiftelsen söker disputerad fotograf eller konsthistoriker till en postdoktjänst. Postdoktorn kommer delta i ett nytt forskningsprojekt som vill hitta nya sätt att förstå mellankrigstiden utifrån dåtidens fotografiska praxis.

  • Temadag om film och demokrati under Almedalen

    [2018-06-20] Kan kameran och bilden bli ett lika självklart kommunikationsmedel som pennan och pappret? Måndag 2 juli håller Akademin Valand och föreningen Forum för Visuell Praktik en temadag om film och demokrati på Biograf Borgen i Visby.

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Cecilia Köljing|Sidan uppdaterades: 2018-04-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?