Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran

Plugga på Akademin Valand

På Akademin Valand kan du utbilda dig inom film, fotografi, fri konst och litterär gestaltning. Du kan välja fristående kurser eller program från grundutbildning till doktorsexamen.  Sök våra kurser och program >>

Institutionen ligger i centrala Göteborg och vår verksamhet är en del av stadens kulturliv. Vi har ett omfattande internationellt nätverk med samarbetspartners över stora delar av världen.

Akademin Valand är en av institutionerna vid Konstnärliga fakulteten. Det är Skandinaviens största konstnärliga fakultet med en unik bredd av kompetens inom konstnärliga ämnen.

Valand slås ihop med HDK
Du vet väl att Akademin Valand kommer att gå samman med vår syster-institution HDK i januari 2020? Då bildar vi en helt ny institution som även rymmer design och konsthantverk!

Nyheter

  • Nya institutionen "Valand-HDK" söker administrativ chef

    [2018-04-17] Konstnärliga fakulteten söker nu en chef till den nya institutionens, Valand-HDK:s, administrativa enhet, och som inledningsvis kommer att vara administrativ chef på Akademin Valand. Ansök senast den 5 maj.

  • Möt framtidens kulturutövare i vårens utställningar på Valand

    [2018-04-12] Vårens studentutställningar på Akademin Valand är i full gång. Under våren visar Valands studenter upp sitt arbete inom film, foto, fri konst och litterär gestaltning.

  • Symposium om konstens historia inom psykiatrin

    [2018-02-05] Konstverksamhet inom psykiatrin har en lång historia i Göteborg genom studieverksamheten på Lillhagens sjukhus. Vid ett endagssymposium på Akademin Valand den 21 februari sätts konstens betydelse för återhämtning från psykiskt lidande åter i fokus.

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Cecilia Köljing|Sidan uppdaterades: 2018-04-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?