• Samhällsutveckling och rättigheter i Almedalen

[2019-06-20] Akademin Valand och Högskolan för design och konsthantverk medverkar i både temadagar och seminarier under årets Almedalsvecka. Temat för programpunkterna är hur kameran kan användas som verktyg för samhällsutveckling samt konflikten mellan frihet och ansvar.

• Litterär gestaltning ställer ut på Chalmersgatan hela sommaren

[2019-06-10] Under hela sommaren kan förbipasserande få se en utställning om översättning i utställningsmontrarna på Chalmersgatan.

• Thomas Ostermeier och Hito Steyerl nya hedersdoktorer på Konstnärliga fakulteten

[2019-05-22] Thomas Ostermeier, regissör och konstnärlig ledare för teatern Schaubühne i Berlin, och Hito Steyerl, konstnär, filmare och professor i mediekonst på Universität der Künste i Berlin, har utsetts till hedersdoktorer vid Konstnärliga fakulteten, Göteborgs universitet.

• Annika von Hausswolff och Carl Hammoud invalda i Konstakademien

[2019-05-16] Idag tillkännagavs att fotografen och konstnären Annika von Hausswolff är en av åtta nya ledamöter vid Konstakademien. Annika von Hausswolff undervisar till vardags studenter på masterprogrammet i fotografi på Akademin Valand, Göteborgs universitet. Bland de invalda finns även Carl Hammound, konstnär och alumn vid Akademin Valand.

• Ny professor synliggör förändringar i Arktis

[2019-05-10] Idag installeras Tyrone Martinsson som professor i fotografi vid Göteborgs universitet. Tyrone Martinsson forskar om fotografi och visuell kommunikation i relation till miljö och klimatfrågor.