• Göteborg kan bli Sveriges första UNESCO City of Literature

[2019-03-22] Kommunstyrelsen beslutade i förra veckan att Göteborg ska ansöka om att bli en UNESCO City of Literature. Akademin Valand står bakom skrivelsen som föregick beslutet. ¿ Det är en jättefin möjlighet att tillsammans med en rad andra litterära aktörer driva på den redan starka utvecklingen av Göteborg som litteraturstad, säger Sofia Gräsberg, enhetschef för litterär gestaltning på Akademin Valand.

• Kandidatprogram för dig som vill jobba med litteratur

[2019-02-19] Nu öppnar ansökan till kandidatprogrammet i litterär gestaltning vid Akademin Valand, Göteborgs universitet. Programmet vänder sig till dig som vill arbeta brett med litteratur. Ansök senast 15 mars.

• Studenter ställer ut fotoböcker om livsval och drömmar

[2019-01-23] På lördag den 26 jan öppnar fotoutställningen "Ordna livet - sjutton böcker" på Göteborgs stadsmuseum. I utställningen ställer fotostudenter från Akademin Valand ut fotoböcker som de gjort i relation till Stadsmuseets utställning "Jobba, leva, bo - bilder av ett samhälle".

• Film och samtal på Akademin Valand under Göteborgs Film Festival

[2019-01-22] Under Göteborgs Film Festival kommer studenter på Akademin Valand visa film och arrangera samtal och seminarier i skolans gallerier och Bio Valand. Alla programpunkter är gratis och inget festivalpass behövs.

• Heldag om litteraturens koppling till fotografi

[2019-01-14] Under 1900-talets början luckrades gränserna mellan olika konstarter gradvis upp, vilket fick genomgripande konsekvenser för konstskapande under hela seklet. Under torsdagen diskuterades förbindelserna mellan två konstformer, litteratur och fotografi, i ett antal seminarier på Göteborgs universitet.