• Miljoner till konstnärlig forskning

[2019-10-08] Två forskare på Akademin Valand vid Göteborgs universitet har beviljats sammanlagt 8,8 miljoner i bidrag av Vetenskapsrådet för konstnärlig forskning. Jeuno Kim, universitetslektor i fri konst, har tilldelats medel för ett projekt om den animerade bildens betydelse och Tyrone Martinsson, professor i fotografi, för sitt projekt om nya verktyg för att visualisera klimatförändringar.

• Gemensamt öppet hus för design och konst

[2019-09-23] Missa inte Akademin Valand och HDK:s gemensamma öppet hus den 11 oktober. Under dagen anordnas workshops, presentationer och rundvisningar som ger en bild av hur det är att läsa konstnärliga ämnen.

• Konstnärligt filmande kan ses som ett sätt att nå insikt

[2019-09-11] Essäfilm kan generera ett oförutsett tänkande. Det visar en avhandling i filmisk gestaltning vid Göteborgs universitet.

• Indiska fotokonstnärer gästar Akademin Valand i september

[2019-08-14] I september anordnas ett symposium på Akademin Valand, Göteborgs universitet, som lyfter hur fotografi kan användas för att synliggöra sociala, politiska och miljömässiga utmaningar. Bland de medverkande finns flera av Indiens stora samtida fotokonstnärer.

• Samhällsutveckling och rättigheter i Almedalen

[2019-06-20] Akademin Valand och Högskolan för design och konsthantverk medverkar i både temadagar och seminarier under årets Almedalsvecka. Temat för programpunkterna är hur kameran kan användas som verktyg för samhällsutveckling samt konflikten mellan frihet och ansvar.