Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Gabriela Pichler och Ruben Östlund till Bokmässan

  [2018-09-21] Filmenheten vid Akademin Valand är medarrangörer till tre seminariepunkter på årets Bokmässa. Bland de medverkande finns bland annat alumnen Gabriela Pichler och alumn och konstnärlig rådgivare Ruben Östlund.

 • Perspektiv på rättvisa vid antagning till konsthögskolor diskuteras i ny artikel

  [2018-09-18] Alla har inte samma chans att bli antagna till konsthögskolor. I en nyligen publicerad artikel tittar Cecilia Torquato, lektor i film på Akademin Valand vid Göteborgs universitet, närmare på det svenska urvalssystemet.

 • Pakistanska konstnärer nekas inresetillstånd till seminarium

  [2018-09-13] På fredag skulle konstnärerna Salman Khan, Sajid Khan och Wajahat Saeed från Pakistan delta i ett seminarium om drönare i Göteborg. Symposiet arrangeras av Hasselbladstiftelsen och Akademin Valand, Göteborgs universitet och utgår från det gemensamma projektet Drone Vision. Nu visar det sig att alla tre konstnärer nekas visum av svenska ambassaden i Pakistan.

 • Nytt kandidatprogram i litterär gestaltning

  [2018-09-12] Nu startar första klassen på det helt nya kandidatprogrammet i litterär gestaltning vid Akademin Valand, Göteborgs universitet. Författarna Malin Lindroth och Elisabeth Hjorth är nyrekryterade för att undervisa på programmet.

 • Ny avhandling diskuterar skönlitterärt skrivande som en akt av läsning

  [2018-09-11] Vad är det vi gör när vi skriver poesi? I sin avhandling går författaren, litteraturkritikern och poeten Hanna Nordenhök i dialog med poeterna Gloria Gervitz, Ann Jäderlund och Anja Utler för att undersöka relationen mellan läsandet och skrivandet av poesi.

Fler nyheter

Följ oss i sociala medier

 

Sidansvarig: Cecilia Köljing|Sidan uppdaterades: 2016-10-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?