• Skrivarkurs öppnar för sen anmälan

[2018-12-10] Den 14 december öppnar Akademin Valand kursen Genom Skriften för sen anmälan. Kursen är en fristående skrivarkurs för dig som är eller är på väg att bli svensklärare. Du som söker kan också vara lärare i annat ämne och intresserad av skönlitteratur.

• Upptäck konstnärliga studier

[2018-11-22] Missa inte öppet hus på Akademin Valand fredagen 30 november. Under dagen anordnas workshops, presentationer och rundvisningar som ger en bild av hur det är att vara student vid institutionen.

• Studenter tolkar världen genom fotomediet i ny utställning i Malmö

[2018-11-19] På fredag den 23 november öppnar grupputställningen "Rest Assured in Unknown Places" på Galleri Format i Malmö. I utställningen medverkar nio internationella konstnärer som läser sista året på masterprogrammet i fotografi på Akademin Valand vid Göteborgs universitet.

• Sök till våra internationella masterprogram i film, fotografi och fri konst

[2018-10-25] Nu kan du söka till Akademin Valands internationella masters i film, fotografi och fri konst. Ansök senast 18 januari 2019.

• Akademin Valand lyfter fram konstnärliga praktiker som forskningsform

[2018-10-19] Taking place är en serie med arrangemang som organiseras och utförs av konstnärer och lärare på enheten för fri konst på Akademin Valand, Göteborgs universitet. Under två dagar kommer de genom ett antal föreläsningar och performances lyfta hur forskningsprocesser och forskningsmetoder formar deras individuella arbete och konstnärskap i stort.