Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Studenter ställer ut fotoböcker om livsval och drömmar

  [2019-01-23] På lördag den 26 jan öppnar fotoutställningen "Ordna livet - sjutton böcker" på Göteborgs stadsmuseum. I utställningen ställer fotostudenter från Akademin Valand ut fotoböcker som de gjort i relation till Stadsmuseets utställning "Jobba, leva, bo - bilder av ett samhälle".

 • Akademin Valand och HDK söker enhetschef för fri konst och konsthantverk

  [2019-01-22] 1 januari 2020 går Akademin Valand och HDK - Högskolan för design och konsthantverk samman och bildar en helt ny institution för design och konst. Nu söker vi en visionär enhetschef som ska leda den nya enheten för fri konst och konsthantverk och utveckla samarbetet mellan de två ämnena.

 • Film och samtal på Akademin Valand under Göteborgs Film Festival

  [2019-01-22] Under Göteborgs Film Festival kommer studenter på Akademin Valand visa film och arrangera samtal och seminarier i skolans gallerier och Bio Valand. Alla programpunkter är gratis och inget festivalpass behövs.

 • Heldag om litteraturens koppling till fotografi

  [2019-01-14] Under 1900-talets början luckrades gränserna mellan olika konstarter gradvis upp, vilket fick genomgripande konsekvenser för konstskapande under hela seklet. Under torsdagen diskuterades förbindelserna mellan två konstformer, litteratur och fotografi, i ett antal seminarier på Göteborgs universitet.

 • Skrivarkurs öppnar för sen anmälan

  [2018-12-10] Den 14 december öppnar Akademin Valand kursen Genom Skriften för sen anmälan. Kursen är en fristående skrivarkurs för dig som är eller är på väg att bli svensklärare. Du som söker kan också vara lärare i annat ämne och intresserad av skönlitteratur.

Fler nyheter

Följ oss i sociala medier

 

Sidansvarig: Cecilia Köljing|Sidan uppdaterades: 2016-10-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://akademinvaland.gu.se/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2019-01-23