Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

De dansande andarnas skog av Mai Zetterlingstipendiaten Linda Västrik

Filmvisning

Årets Mai Zetterling stipendium gick till filmaren Linda Västrik från Göteborg. Stipendiet delades ut på Göteborg Filmfestivals invigning den 29 januari 2016.
Bio Valand visar därför hennes film DE DANSANDE ANDARNAS SKOG.

Mai Zetterling stipendiet om 200 000 kronor är ett av Sveriges största stipendier som delas ut till en dokumentärfilmare. Priset delas ut av Bengt Toll, ordförande för Konstnärsnämndens arbetsgrupp för teater-, dans- och filmkonstnärer.

Stipendiemotivering:

Årets Mai Zetterling stipendium går till en filmare som konsekvent och kompromisslöst tar sig an till synes omöjliga projekt och skapar både vackra och skakande filmer som upprör och engagerar.

Som intensivt närvarande subjekt i sina egna filmer tar hon oss med på svindlande gränsöverskridande resor in i det mest privata ¿ både i familjen och regnskogen.

Dokumentärfilmen De dansande andarnas skog (2013) fick stor uppmärksamhet. I arbetet med filmen följde hon akafolket i Kongos regnskog under närmare tio års tid.

Datum: 2016-02-05

Tid: 13:00 - 15:00

Kategorier: Konst

Arrangör: Akademin Valand

Plats: Bio Valand, Storgatan 43

Evenemangslänk: Läs mer om De dansande andarnas skog av Mai Zetterlingstipendiaten Linda Västrik

Avgift: Fri entré

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Cecilia Köljing|Sidan uppdaterades: 2017-01-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?