Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Informationsmöte för nyanlända med flyktingbakgrund

Seminarium

Den 12 september anordnas det sjunde informationsmötet för nyanlända med flyktingbakgrund i universitetets huvudbyggnad i Vasaparken.

Mötena riktar sig i framförallt till nyanlända personer som har avslutad gymnasieutbildning och/eller påbörjade universitetsstudier. Många upplever det svenska utbildningssystemet som komplicerat och genom informationsmötena kan en personlig plan upprättas och beslut tas kring de olika stegen till utbildning och/eller arbete. Göteborgs universitet ger här stöd och vägledning tidigt i etableringsprocessen med hjälp av tolkar och i samverkan med Arbetsförmedlingen Etablering, Chalmers och Integrationscentrum i Göteborg.

Sedan det första informationsmötet förra året har fem möten genomförts med drygt 320 deltagande personer från Göteborg och kranskommuner. Mötena hålls två gånger per termin och tolkas på flera olika språk, däribland arabiska och somaliska. Efteråt finns det möjlighet till enskilt samtal och så gott som var tredje deltagare har anmält sig till dessa.

Föreläsare: Elisabeth George, samordnare för flyktingfrågor, Birgitta Everås, Arbetsförmedlingen etablering samt Lena Lundström, studie- och karriärvägledare vid Chalmers.

Datum: 2017-09-12

Tid: 10:00 - 12:00

Kategorier: Samverkan

Arrangör: Göteborgs universitet

Plats: Universitetsbyggnaden Vasaparken, Universitetsplatsen 1
Torgny Segerstedtsalen

Evenemangslänk: Läs mer om Informationsmöte för nyanlända med flyktingbakgrund

Ytterligare information:
Inbjudan.pdf
Invitation in Arabic.pdf
Invitation in English.pdf
Invitation in Somali.pdf

Kontaktperson: Catherine Gillo Nilsson

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Anna Blad|Sidan uppdaterades: 2017-01-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?