Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Fotografi: Experiment och social förändring

Seminarium

Välkomna till det internationella forskningssymposiet Photography at the Threshold: Experiments and Social Change. Symposiet är öppet för alla, och hålls på engelska.

Photography at the Threshold: Experiments and Social Change [FOTOGRAFI PÅ TRÖSKELN: EXPERIMENT OCH SOCIAL FÖRÄNDRING] förenar forskare, konstnärer och författare från ett tvärdisciplinärt fält av fotografi och kulturstudier med fokus på 1920- och 30-talet.

Symposiet undersöker olika sätt att forska och skriva om samt skapa fotohistoria. Projektet kommer även att utforska reflektioner kring och paralleller mellan mellankrigstiden och nutiden.

De ämnen som tas upp omfattar montage,(anti-)fascism, eugenik och fotografi, könsrättigheter och representation, flygfotografi, militarism kommersialism och modernism.

Föreläsare: Bland talarna finns konsthistoriker, foto-forskare, konstnärer, curatorer och författare som Sabine T. Kriebel, Maja Hagerman, Claes Gabrielson, Mats Jansson, Mhairi Sutherland, Katarina Leppänen, Anna Dahlgren, Eva Dahlman och Susanne Kriemann.

Datum: 2017-11-21

Tid: 09:00 - 18:00

Kategorier: Konst

Arrangör: Ett samarbete mellan Hasselbladstiftelsen och Akademin Valand, Göteborgs Universitet.

Plats: Akademin Valand, i aulan

Ytterligare information:
Program Fotografi symposium.pdf

Avgift: Fri entré

Kontaktperson: Stefan Jensen

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Anna Blad|Sidan uppdaterades: 2017-01-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?