Art and Work Reading Group - Art and praxis

Seminarium

Välkommen till den första träffen för Art and Work Reading Group. Ta del av aktuell forskning och diskutera med andra, inbjudna gäster och kollegor på Konstnärliga fakulteten! Träffen hålls på engelska.

Under 2018 kommer PARSE att hålla i en läsgrupp på temat Art and Work. Vi träffas vid tre tillfällen under våren för att ta del av och diskutera aktuell forskning och konstnärligt arbete.

Vår första träff, den 20 mars har temat Art and praxis och vi kommer att ägna oss åt följande arbeten:

Carol Gould, "Marx's Social Ontology"

Philip Kain on Schiller

Bruno Gullì, 2005 Labor of Fire: The Ontology of Labor Between Economy and Culture

För tillgång till texter och mer info, kontakta Dave Beech, PARSE-professor på Akademin Valand, som också leder läsgruppen.

dave.beech@akademinvaland.gu.se

Art and Work Reading Group är öppen för alla på Konstnärliga fakulteten, och även för externa deltagare. Det bästa är om du har möjlighet att delta vid gruppens samtliga tre möten:

20 mars, kl 15.00-16.30 - Art and praxis
17 april, kl 15.00-16.30 - Art and Anti-work
15 maj, kl 15.00-16.30 - Artist as worker

Observera att språket kommer att vara engelska.

Du vet väl att PARSE under våren även har läsgruppen Intersectional Engagements Reading Group?
1 mars: Introduction
10 april: 15.00-17.00, Valand X-library
24 maj: 15.00-17.00, Valand X-library
Intersectional Engagements, leds av Kristina Hagström-Ståhl, professor på Högskolan för Scen och Musik