Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

ALMEDALEN 2018: Tänk om filmpolitik

Workshop

Hur kan kunskap om film förmedlas, hur kan förmågan att spela in, avläsa och kritiskt förhålla oss till bilder tränas samt hur kan ett intresse för att se och ta del av filmer byggas? Tänk om filmpolitik utgick från ett vidgat filmbegrepp där att filma avser att spela in och sedan förmedla skeenden.

Idag lever vi i en bildintensiv värld och många medborgare, framförallt de unga tar del av världen i huvudsak genom bilder. Fotograferade och filmade bilder är en viktig del av nyhetsrapportering, reklam, politiska kampanjer, underhållning och sociala medier. Bilder vi ser påverkar oss människor och därmed i förlängningen det samhälle vi gemensamt gör. I ett nystartat forskningsprojekt vill Akademin Valand vid Göteborgs Universitet och Forum för Visuell Praktik utifrån denna förutsättning ställa några frågor där vi uppmanar våra besökare att ge sina svar och vara med i en gemensam undersökning om hur kunskap om film kan förmedlas, hur förmågan att spela in, avläsa och kritiskt förhålla oss till bilder tränas samt hur ett intresse för att se och ta del av filmer byggs. Kom och bidra med dina tankar och ta del av andras visioner. Vi spelar in och publicerar.

Medverkande:
Linda Sternö lektor Akademin Valand, Kalle Boman producent och ordförande Forum för Visuell Praktik,
Klara Björk enhetschef film Akademin Valand

Datum: 2018-07-02

Tid: 15:00 - 18:00

Kategorier: Konst

Arrangör: Forum för Visuell Praktik, Akademin Valand, Göteborgs Universitet

Plats: Biostaden Borgen, Hästgatan 24, Visby

Evenemangslänk: Läs mer om ALMEDALEN 2018: Tänk om filmpolitik

Kontaktperson: Klara Björk

Telefon: 0706-779467

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Cecilia Köljing|Sidan uppdaterades: 2017-01-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?