Öppen föreläsning om litterär översättning: Niclas Nilsson

Föreläsning

I Valands samtalsserie om litterär översättning har turen kommit till den mångfacetterade och erfarne översättaren Niclas Nilsson. På meritlistan finns storheter Marilynne Robinson, Anne Sexton, Ali Smith - och nu senast George Saunders, där översättningen "Lincoln i Bardo" har nominerats till Kulturhusets internationella litteraturpris. Hör honom samtala om översättarlivet med kollegan Niclas Hval, som i stunder närmast verkar ha skuggat honom.

Det kommer att finnas dryck till självkostnadspris, och det går bra att stanna kvar och mingla efteråt.

Föredraget är gratis och öppet för allmänheten, och utgör samtidigt en del av magisterutbildningen i litterär översättning som ges på Litterär gestaltning vid Akademin Valand, Göteborgs universitet.

[bild: Evan Skrederstu, Big Chameleon Party]

Datum: 2018-10-12