Susanna Karlsson: Vad är språkvård egentligen?

Föreläsning

I vår samtalsserie om litterär översättning har turen kommit till språkvård. Vilka är det som arbetar med den svenska språkvården, hur går det till och vilka är de viktigaste språkvårdsdiskussionerna just nu?

Susanna Karlsson, docent i nordiska språk vid Göteborgs universitet och under flera år språkvårdare på Språkrådet, diskuterar detta och andra frågor. Har du själv någon konkret fråga som intresserar dig så ta med den!

Det kommer att finnas dryck till självkostnadspris, och det går bra att stanna kvar och mingla efteråt.

Föredraget är gratis och öppet för allmänheten, och utgör samtidigt en del av magisterutbildningen i litterär översättning som ges på Litterär gestaltning vid Akademin Valand, Göteborgs universitet.

Datum: 2018-11-09

Kategorier: Konst