Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Akademin Valand utlyser två doktorandplatser inom utbildningen på forskarnivå

Nyhet: 2017-06-30

Akademin Valand utlyser två doktorandplatser inom utbildningen på forskarnivå i ämnet konstnärlig gestaltning med start i januari 2018. Sista ansökningsdag är 1 september 2017. Studierna omfattar 240 högskolepoäng, vilket motsvarar fyra års heltidsstudier. Utbildningen består av en kursdel om 60 högskolepoäng samt en avhandlingsdel om 180 högskolepoäng.

De sökande ska vara intresserade av att utöva konstnärlig forskning (praktikbaserad, praktikledd etc) inom ett eller flera av följande forskningsteman:

- Intersektionella praktiker – inkluderar arbeten som handlar om queer, feministisk och dekolonial politik och kultur, samt frågor som berör vård och social rättvisa.
- Det politiskt imaginära och strukturer – inkluderar arbeten som berör konstnärledd kultur, pedagogiska omvandlingar, curating, det curatoriella, publicering och offentlighet, former av aktivism, kritisk intervention och arkivpraktiker.
- Experimentell materialism – inkluderar arbeten som belyser materialitet, språk, retorik, historier, narrativitet och berättandepraktik.
- Miljöstudier – inkluderar arbeten som behandlar sambanden med natur- och samhällsvetenskap, humaniora, hållbar utveckling, debatter om antropocen och post-humanism.

Dessa forskningsteman verkar i och mellan de konstnärliga ämnena vid institutionen (film, fri konst, fotografi och litterär gestaltning). Forskningsmiljön vid Akademin Valand främjar och underlättar korsbefruktningen av discipliner.

Online-presentation om hur man ansöker

Som tillägg kommer det att bli en öppen presentation på engelska (även online) om hur man kan förbereda sin ansökan för dessa två doktorandplatser torsdagen den 13 juli kl 15:00 vid Akademin Valand som streamas live via denna länk:
https://connect.sunet.se/valand_doctoral_info_session/
För att delta online behöver du ha
(i) en bra internetuppkoppling
(ii) en uppdaterad webbläsare
(iii) högtalare eller hörlurar till din dator.

För att personligen närvara behöver du komma till Akademin Valands huvudentré på Vasagatan 50 i Göteborg kl 14:45 torsdagen den 13 juli. Presentationen börjar kl 15:00 men på grund av semestertider är det begränsat med personal viket innebär att vi ber er vänligen att vara där kl 14:45.

Mer information här.

Bild: Martin's Eye. Eva la Cour, konstnärlig gestaltning, Akademin Valand

AV:

Sidansvarig: Anna Blad|Sidan uppdaterades: 2018-02-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?