Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Internationell konferens om konst och lokalitet

Nyhet: 2017-08-29

Tillsammans med två inflytelserika organisationer inom konstvärlden, LUMA Foundation och CCS Bard, är Akademin Valand med och arrangerar konferensen ”Curating after the global: Roadmaps for the present” i Arles, Frankrike, i september.

”Curating efter the global” tar upp frågor om konstens förhållande till lokalitet. Frågor om geopolitsk förändring, stärkta nationalstater, våldsamt förtryck och brist på mänskliga rättigheter runt om i världen. Många talar om en globaliserad konstvärld och att konsten är pådrivande i globaliseringen. Men vad betyder det att vara global eller att vara lokal, när det gäller konstnärlig verksamhet?

– Vi stolta att vara medproducenter till den här konferensen. De här frågorna är viktiga för oss på Konstnärliga fakulteten och nu får vi möjlighet att diskutera dem i ett vidare nätverk. Genom samarbetet med organisationer som LUMA och CCS Bard, kan vi vara med och påverka den framtida utvecklingen inom vårt ämnesområde även internationellt, säger Mick Wilson, prefekt på Akademin Valand och en av dem som är med på konferensen.

Från Konstnärliga fakulteten deltar även universitetsadjunkt Kjell Caminha och professor Andrea Phillips, också vid Akademin Valand.

• Curating after the global: Roadmaps for the present
• 14-16 september i Arles, Frankrike
• Konferensen är gratis och öppen för allmänheten, notera att föranmälan krävs.
• Mer info om konferensens innehåll på Bard College´s hemsida: www.bard.edu/ccs/curating-after-the-global-roadmaps-for-the-present/

Om CCS Bard och LUMA Foundation

Center for Curatorial Studies på Bard College, CCS Bard, är ett internationellt sett välkänt amerikanskt forskningscenter för studier av konst och metoder för utställningar.

LUMA Foundation, Schweiz, är en inflytelserik stiftelse med syfte att stödja konstnärliga projekt med inriktning på hållbarhetsfrågor, mänskliga rättigheter, utbildning och kultur i vid bemärkelse.

Sedan ett antal år har LUMA och CCS Bard en gemensam serie med konferenser i syfte att undersöka frågor om estetisk och kulturell produktion. De tidigare hölls 2014 ”The future curatorial what not and the study what? conundrum” och 2016 ”How institutions think”. Nu är det dags för den tredje i serien, ”Curating after the global”.

AV:

Sidansvarig: Anna Blad|Sidan uppdaterades: 2018-02-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?