Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Akademin Valand söker professor i fotografi

Nyhet: 2018-09-05

Nu finns det chans att bli en del av Akademin Valands fotokollegium. Du som söker ska ha doktorsexamen och dokumenterad förmåga att bedriva forskning. Ansök senast 31 oktober 2018.

På Akademin Valand vid Göteborgs universitet samlas utbildningar och kurser för den fria konstnären, författaren, översättaren, filmskaparen och fotografen. Institutionen har en vital forskarmiljö som innefattar flera nationellt finansierade projekt.

Enheten för foto är den enda utbildningsmiljön i Sverige som erbjuder allt från fristående kurser till forskarutbildning i fotografi. Den nya professorn kommer arbeta med undervisning, forskning, utvecklingsarbete inom ämnet och forskningsmiljön vid institutionen, samt extern och intern samverkan.

"Vi eftersöker en person med specifikt intresse för visuella teknologier och digitala tekniker i samtida visuell kultur."– Det är med stor spänning och höga förväntningar som vi rekryterar en ny professor till enheten för fotografi. Vi eftersöker en person med specifikt intresse för visuella teknologier och digitala tekniker i samtida visuell kultur. Vi tror att den nya professorn kan skapa ett vidare och starkare fotografiskt ämne och kollegium, säger Kalle Sanner, enhetschef på enheten för fotografi.

Som professor tar du även ett ansvar för att utveckla tvärdisciplinära samarbeten vid universitetet. Arbetet förutsätter ett nära samarbete med övrig personal inom ämnet och aktiv medverkan i utvecklingen av samverkan mellan ämnena fotografi, litterär gestaltning och film som en del i omorganisationen och samgåendet mellan Akademin Valand och HDK.

Anställningen innehåller tid för egen forskning (20 % av heltid). Det finns också möjlighet att söka ytterligare resurser internt för stöd till forskningsaktiviteter.

Läs mer om tjänsten här: professor i fotografi

FOTO: HENDRIK ZEITLER
 

AV:

Sidansvarig: Cecilia Köljing|Sidan uppdaterades: 2019-04-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?