Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Gabriela Pichler och Ruben Östlund till Bokmässan

Nyhet: 2018-09-21

Filmenheten vid Akademin Valand är medarrangörer till tre seminariepunkter på årets Bokmässa. Bland de medverkande finns bland annat alumnen Gabriela Pichler och alumn och konstnärlig rådgivare Ruben Östlund.

Seminarierna kommer handla om hur kameran kan användas som demokrativerktyg och om filmens position och möjligheter i vår tid. De fokuserar också på filmkunnighet inför Unescos konferens om medie- och informationskunnighet som Västra Götalandsregionen kommer vara värd för 2019 och där Akademin Valand är en viktig partner.

– Det handlar om att kameran och bilden kan vara ett lika självklart kommunikationsmedel som pennan och pappret hittills har varit, även när det handlar om att utöva demokratiska rättigheter. Visuell kunnighet – förmågan att kunna avläsa och kritiskt förhålla sig till bilder – är liksom läskunnighet viktigt för att fullt ut kunna delta och bidra till det demokratiska samtalet, säger Klara Björk, enhetschef på enheten för film på Akademin Valand, Göteborgs universitet.

Mässbesökarna får också möjlighet att lyssna på ett samtal mellan filmskaparen Gabriela Pichler och Läsrörelsens Elisabet Reslegård. I samtalet behandlas bildskapande och hur det kan användas för att utmana stereotypa bilder.

Läs mer om seminarierna: Kalendarium

Konstnärliga fakulteten kommer också lyfta satsningen Kulturskoleklivet under Bokmässan: Kulturskoleklivet

Akademin Valand är även medarrangörer till Rum för översättning: Rum för översättning 2018

AV:

Sidansvarig: Cecilia Köljing|Sidan uppdaterades: 2019-04-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?