Här har du vårens studentutställningar på Akademin Valand

Nyhet: 2019-03-26

Nu finns info om årets studentutställningar på webben. Utöver tre examensutställningar hålls litteraturuppläsning, filmvisning och utställningar av studentgrupper som är mitt i sin utbildning.

Vårens utställningar är ett tillfälle för studenterna att visa upp vad de har gjort under året. Och för avgångsklasserna sätter de punkt för en hel kandidat- eller masterutbildning.

Studentutställningarna är också en chans för besökare att få en inblick i vad som är på gång inom scenen för film, fotografi, fri konst och litterär gestaltning.

– Det är alltid lika spännande att se vad de nya generationen konstnärer väljer att jobba med. Det blir en intressant blandning mellan olika ämnen och teman, ofta med helt nya infallsvinklar. Dessutom är våra program i fotografi de enda i sitt slag i Sverige så om man är intresserad av fotografi är det här det händer, säger Stefan Jensen, universitetsadjunkt i fotografi och en av de ansvariga lärarna.

Översikt på webben

Nu finns en översikt av alla årets studentutställningar och andra aktiviteter tillgänglig på webben: www.akademinvaland.gu.se/exam19

Webbsidan kommer uppdateras och kompletteras löpande så håll utkik.

Foto: Bild från examensutställningen i fotografi. Fotograf: Ole Nesset

Sidansvarig: Cecilia Köljing|Sidan uppdaterades: 2019-04-24