Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Möt framtidens kulturutövare i vårens utställningar på Valand

Nyhet: 2018-04-12

Vårens studentutställningar på Akademin Valand är i full gång. Under våren visar Valands studenter upp sitt arbete inom film, foto, fri konst och litterär gestaltning.

– Det handlar om nästa generations kulturutövare och tänkare. Här har alla en chans att se vad som pågår nu och vart vi är på väg, säger Mick Wilson, prefekt på Akademin Valand vid Göteborgs universitet.

I år hålls bland annat fotoutställningar, konstutställningar, guidade bussturer, litteraturuppläsningar och filmvisningar. Utställningarna är en chans för intresserade att få en känsla av riktningen för framtidens kulturscen.

– Utställningarna är resultatet av den artistiska läroprocessen under året som gått. Varje år bjuder våra studenter på överraskningar, utmaningar och kritik som öppnar upp för nya möjligheter för vår nutida kultur och samhälle, säger Mick Wilson.

Mer om utställningarna

I år kan du bland annat åka på en guidad busstur och se offentlig konst på 11 olika platser i Göteborg. Du hittar fotoutställningen ”Next to the Ocean” som utöver arbeten av ett tjugotal studenter visar verk av doktorander, forskare och lärare som är knutna till fotoprogrammet. Fem studenter från utbildningen i filmisk gestaltning presenterar och visar utdrag ur sina examensfilmer på Bio Roy. Du kan även gå på examensläsning med studenter från litterär gestaltning på Göteborgs litteraturhus.

Läs mer om årets utställningar här: vårens studentutställningar

Presskontakt:

Cecilia Köljing, kommunikatör
0701-41 21 64
cecilia.koljing@akademinvaland.gu.se

Bild av Carl Ander från utställningen Next to the Ocean, 28 april - 20 maj, Röda Sten Konsthall

AV:

Sidansvarig: Cecilia Köljing|Sidan uppdaterades: 2019-04-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?