Prisregn över Valandstudenter på filmfestival i helgen

Nyhet: 2019-04-30

Frame Filmfestival är en årlig kortfilmfestival anordnad av Kultur i Väst. När årets upplaga arrangerades den 26–27 april på Bio Roy i Göteborg fanns både studenter från film och fri konst bland vinnarna.

Bland annat tog två masterstudenter i fri konst hem priset i kategorin bästa konstfilm samt publikens pris för bästa konstfilm. Kasra Seyed Alikhani prisades för filmen Keep me hanging on. Klængur Gunnarsson tog hem publikens pris för bästa konstfilm med sin film Trinket som handlar om en resa mellan två absurda men vardagliga platser.

– Jag är väldigt glad över priset! Det här är första gången jag gör film för bio och det är helt annan känsla än galleri- eller museisammanhang som är det jag mest har arbetat inom.

Dessutom fanns både alumner och befintliga studenter från filmutbildningarna bland vinnarna. Bland annat vann alumnen Roozbeh Behtaji både Juryns hederspris 27+ och Publikens pris 27+ tillsammans med Jovid Eisai för filmen Scener ur ett invandrarskap.

Nuvarande filmstudenten Shahab Mehrabi vann tillsammans med Daniel Andishmand priset för bästa manus för filmen Götaplatsen.

Se alla vinnarna här: Alla vinnare i Frame 2019

Foto: Ann-Charlotte Rugfelt, Ferm/Kultur i Väst