Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sök till våra internationella masterprogram i film, fotografi och fri konst

Nyhet: 2018-10-25

Nu kan du söka till Akademin Valands internationella masters i film, fotografi och fri konst. Ansök senast 15 januari 2019.

Vårt internationella masterprogram i film vänder sig till dig som arbetar med kameran som centralt verktyg i den egna konstnärliga praktiken. Som student utforskar du det spektra av uttryck och möjligheter som kameran innefattar, både som konstnärligt verktyg och som område för samhällsutveckling.

På masterprogrammet i fotografi kan du fördjupa din fotografiska verksamhet, både praktiskt och teoretiskt. Fokus ligger på den fotografiska bildens möjligheter att undersöka och gestalta samtidens estetiska, filosofiska och politiska frågor.

På vårt masterprogram i fri konst lär du dig att anta ett kritiskt och undersökande förhållningssätt till de frågor som du som konstnär anser vara avgörande i vår samtid. Du kommer att arbeta i en grupp på 15 studenter med olika bakgrund och perspektiv. Konstnärer, pedagoger, tänkare och gäster, både från en nationell och internationell kontext, undervisar och bidrar till den livfulla, kreativa och intellektuella gemenskap som utgör Akademin Valand.

Programmen startar höstterminen 2019. Då startar även masterprogrammet i litterär gestaltning samt kandidatprogram i film, foto, fri konst och litterär gestaltning. Dessa kommer öppna för ansökan senare i vinter.

Mer info:

Läs mer om programmen samt om hur du ansöker: Utbildningsprogram på Akademin Valand

Frågor om utbildningarna? Maila: admissions@akademinvaland.gu.se

AV:

Sidansvarig: Cecilia Köljing|Sidan uppdaterades: 2019-04-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?