Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Spermahoran har världspremiär på filmfestivalen i Rotterdam

Nyhet: 2016-01-13

Kortfilmen "Spermahoran" har producerats inom Anna Linders forskning om queera rörliga bilder vid Akademin Valand. Nu är den utvald att visas på Rotterdams internationella filmfestival (IFFR) den 29-30 januari 2016.

Anna Linder bedriver forskningsprojektet ”Queera rörliga bilder; deras skörhet och flyktigheten i deras existens” vid Akademin Valand, Göteborgs universitet. Inom projektet, som undersöker curatoriska och konstnärliga frågeställningar kring rörliga bilder i queer kontext, har Linder skapat kortfilmen Spermahoran.

Kortfilmen Spermahoran är ett queert feministiskt och experimentellt arbete som påbörjades redan 2009 men som tog fart våren 2013 tack vare Vetenskapsrådets bidrag till forskningsprojektet.

- Jag har ägnat forskningsperioden i Göteborg åt den konstnärliga processen och låtit filmen få ta sin tid. Denna möjlighet till reflektion och eftertanke har undersökts i filmprojektet och varit en viktig medskapare, säger Anna Linder.

Spermahoran är en queer experimentell film om ofrivillig barnlöshet i en värld där de normativa heterosexuella relationerna sätter reglerna för vem och vilka som får bli föräldrar och på vilket sätt.
- Våra ofrånkomliga kroppar normaliserar oss till kön när vi vill reproducera oss. Spermahoran handlar om viljan att ge bort den möjligheten till någon annan, den gemensamma längtan och försöken att bli gravida tillsammans.

Filmen premiärvisas 29 och 30 januari kl. 17:00 i bio Lantaren 5, Rotterdam. Läs mer via IFFR:s hemsida

Regi och produktion: Anna Linder
Medverkande: Juli Apponen, Rio Gäredal, Hanna Högstedt, Anna Linder, Niika Linder och Zafire Vrba
Filmfoto: Maja Borg och Annika Busch
Klipp och Super-8 bearbetning: Maja Borg
Sömnad:
Anna Linder
Musik:
Erika Angell
Texter:
Juli Apponen, Hanna Högstedt, Anna Linder och Zafire Vrba
Ljud:
Jan Alvermark
Ljussättning:
Per Sjökvist/Filmlance International
Online:
Jonas Eriksson
Grafisk design:
Josefin Herolf
Distribution: www.annalinder.se

AV:

Sidansvarig: Cecilia Köljing|Sidan uppdaterades: 2019-04-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?