Studera film i Johannesburg till våren?

Nyhet: 2018-09-10

Vill du studera 14 veckor på Film & TV Department på Wits University i Johannesburg under våren 2019? Nu utlyser vi fyra platser. Anmäl ditt intresse senast 21 september 2018.

Genom organisationen CILECT ingår Akademin Valand i ett nätverk av filmskolor som är intresserade av att bredda området och öppna upp för alternativa filmpraktiker och pedagogiska förhållningssätt som kan utmana uppfattningen om film som enbart en produkt och ett underhållningsmedium. Genom det nätverket har Akademin Valand byggt en relation med bland annat University of Witswatersrand, Film & TV i Johannesburg, Sydafrika. Med start 2018 inledde Akademin Valand ett student och lärarutbyte med Film & TV på WITS. Nu söker vi studenter till utbytet en andra omgång.

Under 14 veckor ges fyra studenter från Akademin Valand möjlighet att studera på filmprogrammet vid Wits i Johannesburg samtidigt som fyra studenter från Wits kommer  Akademin Valand och studerar vid vårt filmprogram. Utbytet sker inom ramen för Linnaeus-Palme.

KOM OCH TRÄFFA TRE AV STUDENTERNA SOM VAR DÄR I ÅR! TIS 11 sep 15.00-16.00

Ese Ejodame, Lisa Forslund och Erik Sundblad var alla utbytesstudenter i Johannesburg feb-maj 2018. De berättar och sina erfarenheter och svarar på frågor om hur det var.

Mer info:

KRITERIER FÖR SÖKANDE
*Du studerar kandidat eller master på film men du måste ha studerat minst ett år på universitetsnivå innan utbytet påbörjas
* Du studerar kandidat eller master på foto eller fri konst och kameran är ditt primära verktyg i din konstnärliga praktik
*Du behöver vara svensk medborgare eller ha permanent uppehållstillstånd i Sverige, alternativt vara nordisk medborgare som varit folkbokförd i Sverige minst ett år innan utresa.

ANSÖKAN

Ansökan görs genom att skicka in ett CV samt ett motivationsbrev på max en halv A4 där du beskriver vad du tänker att studierna på Wits skulle innebära för ditt eget lärande. Är du inte en student på filmprogrammen skall du styrka din praktiska erfarenhet som filmare med ett exempel på eget filmiskt arbete, max 3 minuter rörlig bild

Ansökan mailas till enhetschefen på film senast 21/9, skriv Ansökan Linnaeus Palme i ämnesraden:
klara.bjork@gu.se

FRÅGOR?