Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Pågående forskningsprojekt

Stretched: Expanding Notions of Artistic Practice through Artist-led Cultures

Forskare: Jason E. Bowman, fri konst, Vetenskapsrådet

Jason Bowman är forskningsrepresentant för fri konst samt verksam konstnär, forskare, curator och författare. Vetenskapsrådet har tilldelat honom 3,7 miljoner för projektet, ”Streched – Expanderande av föreställningar om konstnärlig praktik via konstnärsstyrda kulturer” som startar upp år 2015.

Barnfilmskolan

Pedagogiskt utvecklingsprojekt, Projektledare: Linda Sternö, film

Sedan år 2011 har barnen i Göteborg en egen filmskola. Barnfilmskolan bedrivs vid Akademin Valand och lär barn att fånga det unika ögonblicket. Genom kameran ökar deras förståelse av världen, de lär sig att upptäcka och intressera sig för sin omvärld.

Drone Vision: Warfare, Surveillance, Protest

Forskare: Sarah Tuck, postdoktor i fotografi med inriktning fotografi och mänskliga rättigheter, Hasselbladstiftelsen och Akademin Valand
Sarah Tuck kommer att under två år forska inom fotografi i forskningsprojektet Drone Vision: Warfare, Surveillance, Protest. Under projektet kommer Tuck att undersöka hur drönare och des teknologi påverkar vår syn på fotografiet samt dom mänskliga rättigheterna. Öppna upp för frågor om dom vertikala dimensionerna för överlevnad, kamp och protest.

Disturbed Ecologies

Forskare: Elke Marhöfer, internationell postdok, Vetenskapsrådet
Marhöfers forskningsprojekt ”Disturbed Ecologies” utforskar landskapet med målet att skapa nya förnimmelser och visualiseringar som kan integrera ekologi i konst och konst i ekologi. Projektet kommer att genomföras gemensamt med jordbrukare, skogsbrukare och ekologer som är verksamma i Kansai-regionen i Japan.

Kontakt

Troels Degn Johansson, prefekt, viceprefekt för forskning
Box 132, 405 30 Göteborg
Besöksadress:
Vasagatan 50
e-post

Sidansvarig: Anna Frisk|Sidan uppdaterades: 2017-10-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?