Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskarna Niclas Östlind och Sarah Tuck presenterar vid den Internationella konferensen om photography & theory

Nyhet: 2016-11-30

Två av Akademin Valands forskare kommer att presentera vid den 4e internationella konferensen Photography & Theory (ICPT2016) i Nicosia, Cypern, den 2-4 december. Konferensen fokuserar på temat ‘Photography and the Everyday’.

Niclas Östlind är adjunkt i fotografi och Sarah Tuck innehar en postdok-tjänst i fotografi och mänskliga rättigheter vid Akademin Valand.

Sarah Tucks paper, ”Effekterna av fotodelningsapplikationer och sociala nätverk: fotodelningens politik, revolutioner och propaganda. Drönarseende: krigföring, övervakning och aktivism”, undersöker sätten på vilka drönarteknologier intensifierar den asymmetriska relationen mellan fotografen och det fotograferade subjektet; där makten att se och att inte bli sedd aktualiserar synlighetens politik inom fältet mänskliga rättigheter, samt sätter i rörelse de sätt på vilka drönarteknologierna påverkar förståelsen av bilders agens. Om Sarah Tuck.

Niclas Östlinds föredrag 'Ordinary Life in the Centre of Attention: Thoughts on Documentary Photography between Activism and Voyeurism' kommer att jämföra och diskutera hur socialt engagerade fotografer på 1970-talet och idag har dokumenterat människors vardagsliv. Det finns stora skillnader i förhållningssätt och hur verken har spritts, och föredraget kommer även att uppehålla sig vid den tunna gränsen mellan aktivism och voyeurism. Om Niclas Östlind.

Mer information här.

AV:

Forskningsnyheter

Fler nyheter

Sidansvarig: Anna Frisk|Sidan uppdaterades: 2016-11-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?