Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ämnesbeskrivning: Fotografi


Installation av Gunéll Kulivea. Foto: Thomas Schön, 2015.

LÄRARE  STUDENTER  HISTORIK  PUBLIKATIONER

Nyhet! Studenter och lärare har intervjuats av Sara Wennerblom Arén, redaktör på SVT kring deras syn på fotografi och utbildningen på Valand. Kolla in hela intervjuserien!

Fotograf
i och fotografiska förhållningssätt påverkar tolkningen av verkligheten och bidrar till att konstruera och reproducera föreställningar om bland annat människan, naturen och samhället.

Ämnet fotografi förenar på ett medvetet och icke-hierarkiskt sätt teori och praktik, vilket dels innebär att centrala frågor om fotografiets konventioner och förhållande till verklighet, representation, identitet, minne och historia problematiseras; dels att ämnet – med konstnärliga medel – undersöker och gestaltar alternativa och mer relevanta synsätt och praktiker.

En viktig förutsättning är ett kritiskt och fördjupande studerande av ämnets historia ur såväl ett praktiskt som teoretiskt och metahistoriskt perspektiv.

UTBILDNINGSPROGRAM FOTOGRAFI
Här hittar du utbildningsprogram för ämnet fotografi. Övriga program och kurser vid Akademin Valand finns på institutionens samlade utbildningssidor

Utbildningarna i fotografi utgår från mediets olika historiska och nutida tillämpningar, samt dess skiftande teknologiska förutsättningar. Stor vikt läggs vid fotografiets funktion och betydelse inom konst, vetenskap, teknologi, media, populärkultur och andra relevanta kontexter.

Betoning läggs även på fotografiets estetiska så väl som sociala och politiska aspekter. Det senare ska ses mot bakgrund av fotografiets närvaro i och påverkan på det moderna samhället i ett både historiskt och globalt perspektiv.

Konstnärligt kandidatprogram, 3 år
Läs mer om kandidatprogrammet i fotografi

Konstnärligt masterprogram, 2 år
Läs mer om masterprogrammet i fotografi

Kontaktinformation

Kalle Sanner, enhetschef fotografi

Telefon:
0704-13 22 60

Sidansvarig: Cecilia Köljing|Sidan uppdaterades: 2017-09-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?