Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Här kan du träffa Akademin Valand på Landskrona fotofestival

 

Foto: David Magnusson

Foto: David Magnusson

Akademin Valand deltar på Skandinaviens största mötesplats för fotografer, Landskrona fotofestival den 8–17 september. Fyra studenter från internationella masterprogrammet i fotografi visar sina examensarbeten. Missa inte heller workshop för pedagoger inom fotografi samt bokrelease.

Utställning Interstices

8–17 september
Snickeriet, Citadellet
Fotoutställning av Jere Aalto, Cian Burke, Anne Broe Kristensen, och David Magnusson, från Akademin Valands internationella masterprogram i fotografi.

Fotoboksdagarna

8–10 september
Exercishallen
Fyra nyligen utexaminerade studenter från Akademin Valands internationella masterprogram i fotografi visar sina examensarbeten i form av en gemensam fotobok. Jere Aalto, Cian Burke, Anne Broe Kristensen, David Magnusson.

Bokrelease

Lördag 9 september
Klockan 15.30 – 16.30
Exercishallen
Bokrelease och samtal med nyligen utexaminerade studenter från Akademin Valands internationella masterprogram i fotografi; Jere Aalto, Cian Burke, Anne Broe Kristensen, David Magnusson i samtal med Annika von Hausswolff, Kalle Sanner and Niclas Östlind, lärare på Akademin Valand.

Re:think – seminarier och workshops för pedagoger

7–8 september
Kulturskolan
Föranmälan krävs: www.landskronafoto.org/conference/

Inför Landskrona fotofestival arrangerar Landskrona Foto i samarbete med Akademin Valand, Nordens Fotoskola och Fridhems folkhögskola en mötesplats för pedagoger verksamma vid fotoutbildningar.

Workshop

Fredag 8 september, kl 9.00–12.00
Som en del av programmet i Re:think arrangerar Akademin Valand en workshop för pedagoger. Annika von Hausswolff, Kalle Sanner, Niclas Östlind och Pelle Kronstedt, lärare på Akademin Valand medverkar. Observera att föranmälan krävs.

Studenterna som ställer ut

Se deras portfolios på Akademin Valands hemsida

Cian Burke
fotograferar förbisedda ting och miljöer. Ordnade i system skapar de gåtfulla förbindelser mellan till synes isolerade motiv och spänner en båge från vardagens tidsbundna varande till oändlighetens rymd.

Anne Broe Kristensen
utforskar erfarenheter kopplade till kropp, kön och identitet. Kroppen som ett skal där huden möter världen och en behållare som rymmer våra känslor, våra liv.

David Magnusson
skildrar en ung människas liv i dagens flyktingsituation, samtidigt som han lyfter fram de problem som skildrande innebär. Är det möjligt att undvika att begränsa den avbildades identitet?

Jere Aalto
vars oroande och samtidigt vackra bilder präglade av en mångtydig rumslighet underminerar den traditionella idén om en sammanhängde berättelse.

Om Landskrona fotofestival

Landskrona fotofestival är en av Skandinaviens viktigaste mötesplatser för fotografer och fotointresserade, i Sverige och internationellt. Syftet är att lyfta fram den professionella konstfotografen och den samtida fotografikonstens olika uttryckssätt.

Landskrona kommun är huvudman bakom festivalen, som har ordnats årligen sedan 2013. Antalet utställare och besökare har ökat varje år, 2016 medverkade fler än 150 fotografer. I år pågår Landskrona fotofestival 8–17 september, med utställningar, seminarier och andra arrangemang i olika byggnader och lokaler i centrala Landskrona.

www.landskronafoto.org/festival2017

Foto: Cian Burke

Foto: Cian Burke

Foto: Anne Broe Kristensen

 

 

 

 

 

 

Foto, från vänster: Jere Aalto, Anne Broe Kristensen

Foto: Cian Burke

Foto: Cian Burke

 

 

 

Sidansvarig: Paulin Nande|Sidan uppdaterades: 2017-07-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?