Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Syftet med utbildningen på forskarnivå i konstnärlig gestaltning är att utövare utbildar sig både praktiskt och teoretiskt, med fokus på att självständigt och kritiskt skapa en kunskapsbas i ämnet avseende på såväl bredd och djup som praktiskt och teoretiskt. Syftet är också att utveckla ämnets dialog med det omgivande samhället.

Som doktorand ingår man i ett av kollegierna och man förutsätts aktivt ta del i och samverka med undervisningen på grund- och avancerad nivå. Därför kombineras doktorandtjänsten med undervisning motsvarande 20 procent av heltid. Detta innebär en studietakt på 80 procent och en total utbildningstid om fem år.

Doktorandanställningen kräver hög närvaro i det dagliga arbetet vid Akademin Valand. Goda kunskaper i engelska är en förutsättning då Akademin Valand verkar i en internationell miljö.

Akademin Valand uppmuntrar sina lärare och doktorander att genomgå universitetets högskolepedagogiska utbildningar om man inte redan har motsvarande kunskaper. Denna utbildning görs inom institutionstjänstgöringen.

Akademin Valand har för närvarande 11 doktorander, och hittills har institutionen utbildat 20 doktorer. Tillsammans med Högskolan för scen och musik och HDK - Högskolan för design och konsthantverk, driver Akademin Valand sedan år 2001 en fakultetsgemensam Forskarskola.

Kontaktinformation

Anna Frisk, forskarutbildningshandläggare

Box 132, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Vasagatan 50

Telefon:
031-786 4042

Sidansvarig: Anna Frisk|Sidan uppdaterades: 2016-11-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?