Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ämnen

Tidigare har doktorandstudierna vid Akademin Valand varit organiserade under medie- och genrespecifika ämnen men sedan 2015 antas doktorander till ett mer övergripande ramverk av forskarstudier, nämligen "konstnärlig gestaltning". Detta ramverk inkluderar de tidigare medie- och genrespecifika ämnena och deras underkategorier inom ett brett område av konstnärligt arbete.

Konstnärlig gestaltning

Forskarutbildningsämnet konstnärlig gestaltning är en överordnad kategori som är grundad i praktikerna inom inriktningarna film, fotografi, fri konst och litterär gestaltning. Forskningsfrågor och forskningsmetoder är kopplade till inriktningarnas samtida och historiska tillämpningar och inom ramen för ämnet konstnärlig gestaltning sker både fördjupning inom respektive inriktning och ämnesöverskridande korsbefruktningar, något forskningsmiljön aktivt verkar för och ger möjlighet till. Utveckling och förnyelse är grundläggande och avser såväl gestaltning som kritisk reflektion, vilka betraktas som två samverkande delar. Centralt för ämnet är doktorandens eget konstnärliga arbete.

Konstnärlig gestaltning, mot filosofie doktorsexamen
Konstnärlig gestaltning, mot konstnärlig doktorsexamenTidigare ämnen (där i några fall doktorander ännu är verksamma)
Digital gestaltning
Filmisk getstaltning
Fotografi
Fotografisk gestaltning
Fri Konst
Litterär gestaltning

Sidansvarig: Anna Frisk|Sidan uppdaterades: 2016-11-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?