Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser

Studierna omfattar 240 högskolepoäng, vilket motsvarar fyra års heltidsstudier. Utbildningen består av en kursdel om 60 högskolepoäng samt en avhandlingsdel om 180 högskolepoäng.

Det huvudsakliga syftet med kursdelen är att introducera och utveckla det konstnärliga områdets forskningspraxis och ger den studerande teoretisk fördjupning, breddning och metodologisk skolning.

Kursdelen är dels organiserad genom obligatoriska baskurser, seminarier och konferenser i en forskarskola (se länk i högerspalten) som drivs i samverkan med de två andra institutionerna inom Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet, dels genom obligatoriska doktorandseminarier och andra aktiviteter inom och utom Akademin Valand (se till vänster).

Avhandlingsdelen innefattar eget forsknings- och gestaltningsarbete som ska resultera i en färdig doktorsavhandling. Utbildningen leder till filosofie doktorsexamen eller konstnärlig doktorsexamen. För mer detaljer, se respektive allmän studieplan:

Konstnärlig gestaltning med slutmål filosofie doktorsexamen

Konstnärlig gestaltning med slutmål konstnärlig doktorsexamen

Seminarieserier

Seminarieserien Kunskapsteoretisk praktik 1: Planering, 7,5 hp

Seminarieserien Kunskapsteoretisk praktik 2: Att skapa undervisning av forskning, 7,5 hp

Seminarieserien Kunskapsteoretisk praktik 3: Forskningssamarbeten,
7,5 hp

Seminarieserien Kunskapsteoretisk praktik 4: Att kartlägga forskningsområdet, 7,5 hp

Sidansvarig: Anna Frisk|Sidan uppdaterades: 2019-03-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?