Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Fotografi, gestaltning och den kreativa processen, 15 hp

(Kurskod: FOG180)

Nivå

Grundnivå

Beskrivning

Kursen syftar till att införliva intellektuella metoder för undersökning och reflektion av den kreativa processen och ge dig verktyg för att kontextualisera, bearbeta och beskriva din egen och andras gestaltning.

Du arbetar med ett projekt på valfritt tema och ges stor frihet och möjlighet att utveckla det egna bildspråket. Kursen riktar sig till dig som redan har viss eller omfattande teknisk kunskap i analogt eller digitalt fotografi och vill fokusera på att utveckla den egna kreativa processen, kontextualisera dina bilder samt konstruktivt kritisera andras arbeten och använda dig av andras kritik i det egna arbetet.

Kursen är en distanskurs med träffar i Göteborg i början samt slutet av kursen. Lärandet är problembaserat och fokus läggs på gruppdiskussioner och presentationer.

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval:

Urvalet baseras på arbetsprov. Information och anvisningar för arbetsprovet hittar du under respektive kurs- eller programbeskrivning på www.akademinvaland.gu.se. Beslut om antagning sker av prefekt på förslag av en särskild antagningskommitté. Ansökan är ej komplett utan ett inskickat arbetsprov.

Fotografi, gestaltning och den kreativa processen, 15 hp
Start Studietakt Period Anmälan
VT18 50 %, Nätbaserad 15 jan 2018 - 3 jun 2018 Stängd
HT18 50 %, Nätbaserad 3 sep 2018 - 20 jan 2019 Öppnar 15 mar

Så här söker du kursen

Anmälan är öppen 15 mars - 16 april. Sista dag för att ladda upp arbetsprov är 23 april. Ansökan är inte komplett utan arbetsprov.

Ansökan sker i två steg:

  1. Anmäl dig till kursen på antagning.se.
  2. Ladda upp ditt arbetsprov i molntjänsten SlideRoom. Se information nedan.

Följande laddar du upp i SlideRoom:

  1. Bildserie om 5-10 fotografier som tematiskt anknyter till det projekt du söker med, maxstorlek 50Mb/bild.
  2. Ett motiverande brev om max en A4 eller c:a 4000 tecken, i vilket du beskriver ditt förhållningssätt till fotografi och konst samt en beskrivning av ett projekt du vill genomföra under kursen. Skriv även kort om din bakgrund och dina motiv att genomföra kursen.
     

SlideRoom

För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi oss av en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar.
Göteborgs universitet kan efter enskild överenskommelse med den sökande och på ett sätt som universitetet bestämmer, erbjuda en alternativ möjlighet att skicka in arbetsprover.
Gå till SlideRoom för att ladda upp din portfolio (öppnar 15 mars 2018) >>

Observera att dina arbetsprover inte ska innehålla mer än vad som beskrivs ovan då vi inte har möjlighet att gå igenom ett mer omfattande material.

Har du frågor om din ansökan kontakta oss på: admission@akademinvaland.gu.se

Sidansvarig: Anna Holgén|Sidan uppdaterades: 2017-08-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://akademinvaland.gu.se/utbildning/fristaendekurser/FOG180/
Utskriftsdatum: 2018-02-23