Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Fotograf: Hendrik Zeitler
Fotograf: Hendrik Zeitler
 

Publikationens utvidgade fält/Publicering som social praktik, 15 hp

(Kurskod: FOG223)

Nivå

Grundnivå

Beskrivning

I kursen Publikationens utvidgade fält undersöker vi olika former av publikationer. Vi läser texter om den konstnärliga publikationens historiska och samtida utveckling samt undersöker det expanderande digitala gränssnittets plattformar. Vi prövar olika publiceringsformer och du arbetar både med ditt eget och andras material.

Vid varje kurstillfälle prövar vi att arbeta med publikationen utifrån ett för tillfället specifikt förhållningssätt, gränssnitt och publiceringsformat. På Akademin Valand har vi en digital boktryckarverkstad där vi vid minst ett tillfälle prövar ert egna material i förhållande till olika typer av papper och tryck. Vi kommer också vid andra tillfällen att utforska andra former för publicering där nya teknologier skapar nya förutsättningar. Under vissa av träffarna arbetar vi gruppvis men i slutet av kursen arbetar du med ditt eget material för att avslutningsvis göra din egen publikation.
 
Vi vänder oss till dig med ett intresse för publiceringens olika aspekter och möjligheter och publikationer i olika format. Du som söker kan till exempel ha en bakgrund inom fotografi, design, arkitektur, konst, redaktionellt arbete, litteratur mm.
 
Vi kommer att träffas fem gånger à tre dagar (onsdag, torsdag, fredag), under september - december.

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval:

Urvalet baseras på arbetsprov. Information och anvisningar för arbetsprovet hittar du under respektive kurs- eller programbeskrivning på www.akademinvaland.gu.se. Beslut om antagning sker av prefekt på förslag av en särskild antagningskommitté. Ansökan är ej komplett utan ett inskickat arbetsprov.

Publikationens utvidgade fält/Publicering som social praktik, 15 hp
Start Studietakt Period Anmälan
HT18 Dag, 50 % 3 sep 2018 - 20 jan 2019 Öppnar 15 mar

Så här söker du kursen

Anmälan är öppen 15 mars - 18 april. Sista dag för att lämna arbetsprov är 25 april. Ansökan är inte komplett utan arbetsprover.

Ansökan sker i två steg:

  1. Anmäl dig till kursen på antagning.se.
  2. Ladda upp ditt arbetsprov i vår tjänst för digitala arbetsprover (DAP).

Följande laddar du upp i DAP:

  1. Ett personligt brev (motivationsbrev) om din praktik och varför du vill gå kursen, max ett A4.
  2. Bilder som visar på din praktik, 4-6 st.
     

Mer information om hur du använder DAP hittar du här:
Lathund DAPGuide för sökande i DAP

 

Har du frågor om din ansökan kontakta oss på: admission@akademinvaland.gu.se

Sidansvarig: Anna Holgén|Sidan uppdaterades: 2016-09-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?