Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Fotografi, gestaltning och den kreativa processen II, 15 hp

(Kurskod: FOG210)

Nivå

Grundnivå

Beskrivning

Är du intresserad av att utveckla ett fotografiskt projekt, diskutera och utveckla din förståelse för fotografi och konstnärlig verksamhet tillsammans med andra studenter och handledare?

Kursen Fotografi, gestaltning och den kreativa processen II, 15 hp, är en fortsättningskurs helt på distans där du utvecklar din kritiska förmåga och förståelse för komplexa gestaltningsfrågor och perspektiv. Du kommer att få lära dig, och träna dig på, att tala om och förstå både dina egna och dina kamraters fotografiska projekt. Arbetet följs upp av Internetbaserade seminarier där det egna och andras fotografiska arbete presenteras och diskuteras. Lärandet är problembaserat och lägger fokus på gruppdiskussioner samt muntliga och skriftliga presentationer. 
Kritiska diskussioner med studenter och lärare via internet är grundstenen i utbildningen.

Kursen går på halvfart, över en hel termin, med ett antal internetbaserade seminarier och däremellan förväntas du vara aktiv i kursens forumdiskussioner med dina studentkollegor.

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav:

Grundläggande behörighet samt godkänt resultat på kursen FOG180 Fotografi, gestaltning och den kreativa processen I eller motsvarande kunskaper.

Urval:

Urvalet baseras på arbetsprov. Information och anvisningar för arbetsprovet hittar du under respektive kurs- eller programbeskrivning på www.akademinvaland.gu.se. Beslut om antagning sker av prefekt på förslag av en särskild antagningskommitté. Ansökan är ej komplett utan ett inskickat arbetsprov.

Fotografi, gestaltning och den kreativa processen II, 15 hp
Start Studietakt Period Anmälan
HT18 50 %, Nätbaserad 3 sep 2018 - 20 jan 2019 Öppnar 15 mar

Så här söker du kursen

Anmälan är öppen 15 mars - 18 april.

Ansökan sker i två steg:

  1. Anmäl dig till kursen på antagning.se.
  2. Ladda upp ditt arbetsprov i vår tjänst för digitala arbetsprover (DAP).

Följande laddar du upp i DAP:

  1. Bildserie om 5-10 fotografier som tematiskt anknyter till det projekt du söker med, maxstorlek 50Mb/bild. Du väljer fritt vilken typ av bildmall som du vill använda i DAP för att ladda upp dina bilder.
  2. Ett motiverande brev om max en A4 eller c:a 4000 tecken, i vilket du beskriver ditt förhållningssätt till fotografi och konst samt en beskrivning av ett projekt du vill genomföra under kursen. Skriv även kort om din bakgrund och dina motiv att genomföra kursen.

Observera att dina arbetsprover inte ska innehålla mer än vad som beskrivs ovan då vi inte har möjlighet att gå igenom ett mer omfattande material.
 

Mer information om hur du använder DAP hittar du här:
Lathund DAPGuide för sökande i DAP

 

Har du frågor om din ansökan kontakta oss på: admission@akademinvaland.gu.se

Sen anmälan

Sena anmälningar behandlas i den ordning som de inkommit till Akademin Valand. Skicka alltså in din sena anmälan så snart som möjligt!

För att anmälan ska vara komplett ska du dels registrera dig på antagning.se, dels skicka in arbetsprov.

Sidansvarig: Anna Holgén|Sidan uppdaterades: 2017-08-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?