Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samtida konst, religion och sekularisering, 7.5 hp

(Kurskod: FLIT33)

Nivå

Grundnivå

Beskrivning

Kursen är en teorikurs som ger dig en introduktion till, och en kartläggning över, relationen mellan samtida konst, religion och sekularisering. Kursen spänner över alla fyra ämnena på Akademin Valand: film, fotografi, fri konst och litteratur.

Utifrån samtida konstverk och texter med olika perspektiv på religion och sekularisering undersöker vi teoretiska positioner, konstnärliga förhållningssätt och reception. Kursen tar upp frågor som exempelvis islamofobi och användandet av kontroversiella religiösa symboler i samtida konst och i offentligheten.

Föreläsare på kursen: Prof. Dave Beech, Prof. Andrea Phillips, Dr. Mick Wilson, Fredrik Svensk, Maddie Leach, Dr. Daniel Jewesbury, Jason Bowman och inbjudna gäster från Gothenburg International Biennial for Contemporary Art 2017 (GIBCA).

Kursen anknyter till GIBCA, i år med temat Om sekularitet curaterad av Nav Haq.Under kursen får du möjlighet att utforska biennalens tema, idéer och texter. Vi kommer även att besöka biennalen.

PARSE Journal, Göteborgs universitet, kommer att samarbeta med GIBCA med att realisera biennalens katalog. PARSE konferensen 2017 har temat Exclusion. Under kursen kommer vi att diskutera frågor som ansluter temat sekularisering och religion till frågor om utestängning.

Kursen ges på engelska och svenska.

Samtida konst, religion och sekularisering, 7.5 hp
Start Studietakt Period Anmälan

Kursen startar inte detta läsår. För information kontakta institutionen.

Ansökan

Du behöver inte lämna något arbetsprov för att söka den här kursen. Anmäl dig på antagning.se

Har du frågor om din ansökan kontakta oss på: admission@akademinvaland.gu.se

Sidansvarig: Anna Holgén|Sidan uppdaterades: 2017-08-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?