Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Intensive session
Intensive session as part Art & Politics summer course in June 2018, Berlin. Valand Academy. Photo: Kjell Caminha.

Att beställa och curera samtidskonst i det offentliga rummet, 30 hp

(Kurskod: VCUR01)

Nivå

Avancerad nivå

Beskrivning

Vad är offentlig konst? Vad behöver curatorer, beställare, konstnärer och andra specialister som arbetar med gestaltning i det offentliga rummet veta om detta snabbt föränderliga och växande område? Vilken är relationen mellan offentlig konst och lokal demokrati? Det är några grundläggande frågor som står i centrum för den här kursen.

Under kursens gång tittar vi närmare på vem som kan beställa offentlig konst, vilka processer och ramverk som samverkar när konst skapas i och för det offentliga rummet och de utmaningar som är sammankopplade med att kurera konst i det offentliga rummet. Vi närmar oss dessa ur olika perspektiv och motstridiga uppfattningar om det offentliga rummet och den offentliga kulturen. Hur går det att få kuratorer, publik, artister och andra utövare att effektivt röra sig mellan den offentliga kulturens idéer och ideal, och de pragmatiska sammanhangen i verkligheten? Vad behöver samhället som vill bjuda in offentlig konst i sina miljöer veta, för att kunna driva sina önskemål och ambitioner?

Kursen belyser hur teori och praktik interagerar utan att betona teori över praktik. Snarare handlar det om att se på hur olika perspektiv – rotade i praktiska sammanhang och påverkade av kritisk teoretisk analys – kopplar samman olika möjligheter att realisera konst som en integrerad del av den offentliga kulturen och det offentliga livet.

Kursen går på avancerad nivå och bjuder in perspektiv från en rad olika deltagare, inklusive beställare, curatorer, aktivister, samhällsorganisatörer, planerare, beslutsfattare, konstnärer och andra yrkesverksamma som arbetar inom det offentliga området. Den ges på deltid och är utformad för att underlätta för yrkesverksamma och personer med befintliga åtaganden att få tillgång till fortlöpande yrkesutveckling inom universitetsutbildning på ett flexibelt sätt.

Kursen söks med arbetsprov.

Kursen går på engelska och mer information finns på kursens engelska sida.

Att beställa och curera samtidskonst i det offentliga rummet, 30 hp
Start Studietakt Period Anmälan

Kursen startar inte detta läsår. För information kontakta institutionen.

Så här söker du kursen

Anmälan är öppen 16 september - 15 oktober 2019. Sista dag för att lämna arbetsprov är 22 oktober. Ansökan är inte komplett utan arbetsprov.

Ansökan sker i två steg:

  1. Anmäl dig till kursen på antagning.se.
  2. Ladda upp ditt arbetsprov i molntjänsten SlideRoom (se information nedan).

Följande laddar du upp i SlideRoom:

  1. Motiverande brev på engelska. Motivera varför du söker kursen (200-350 ord eller max 3500 tecken inklusive blanksteg).
  2. CV med utbildning och relevanta meriter

SlideRoom

För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi oss av en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar.
Göteborgs universitet kan efter enskild överenskommelse med den sökande och på ett sätt som universitetet bestämmer, erbjuda en alternativ möjlighet att skicka in arbetsprover.

Vi rekommenderar att du laddar upp ditt material minst 24 timmar före deadline. Det tar tid att ladda upp filer, och det är ditt ansvar att slutföra din ansökan i tid. Vi kan inte acceptera ansökningar som inte är färdiga i tid.
Gå till SlideRoom för att ladda upp din portfolio

Har du frågor om din ansökan kontakta oss på: admission@akademinvaland.gu.se

Kursplan

Vill du veta mer - se kursplanen!

Kursplan

Sidansvarig: Akademin Valand Admission|Sidan uppdaterades: 2018-09-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?