Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Deltagande i konstDocumentation of 'The Last Image at Eggers', 2014, Kjell Caminha. Photo: Thomas Schön.

Deltagande i konst, 15 hp

(Kurskod: VFPART)

Nivå

Grundnivå

Beskrivning

I samtidskonsten har det blivit allt vanligare med verk som bygger på människors deltagande. Men vad händer med konsten när dess betraktare eller motiv går in i verken som aktiva medskapare? Vad innebär det för idén om konstverkets upphovsmannaskap? Och hur påverkar det förmedlingen av konst till en större publik?

I kursen Deltagande i konst undersöks den deltagandebaserade konstens historiska och teoretiska ramverk. Utifrån begrepp som upphovsmannaskap (authorship), betraktande (spectatorship) och kollektivitet diskuteras hur deltagande påverkat konsten och dess institutioner fram till idag.

Du kommer att läsa och diskutera olika teoretiska kärntexter, men också introduceras till en rad deltagandebaserade konstnärliga praktiker, dess metoder och processer, samt diskutera de samtida villkoren för deltagandebaserad konst.

Undervisningen sker främst i form av föreläsningar, seminarier och grupparbeten. I kursen ingår även fördjupningsuppgifter som redovisas skriftligt och muntligt. Undervisningsspråk är svenska och engelska.

Deltagande i konst, 15 hp
Start Studietakt Period Anmälan

Kursen startar inte detta läsår. För information kontakta institutionen.

Ansökan

Du behöver inte lämna något arbetsprov för att söka den här kursen. Anmäl dig på antagning.se

Har du frågor om din ansökan kontakta oss på: admission@akademinvaland.gu.se

Sidansvarig: Anna Holgén|Sidan uppdaterades: 2016-03-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?