Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ansökan till kandidatprogrammet i film

Välkommen med din ansökan! Vi antar omkring sex studenter till programmet till hösten 2019. 

Du ansöker i två steg

 1. Anmäl dig till programmet på antagning.se anmälningskod 19600. Anmälan är öppen 3 december 2018 - 15 januari 2019.
 2. Ladda upp dina arbetsprover i molntjänsten SlideRoom senast 22 januari 2019. Se information nedan.

Arbetsprover

Urvalsprocessen är anonym. Märk därför varken din text eller dina insända filmer med namn. Du kan skriva på svenska, norska eller danska. Vi tar inte emot ansökningar på engelska.

Ladda upp följande i SlideRoom:

 1. Ett klipp eller en film som du själv har gjort. Det kan antingen vara ett klipp ur en färdig film du gjort eller en fristående sekvens du själv filmat med exempelvis en mobiltelefon. Det filmade materialet skall ha en längd på max 5 minuter.
 2. Skriv ner dina tankar kring det egna filmade materialet du skickat in. Max en A4-sida (5000 tecken).
 3. Välj ett klipp som någon annan gjort. Det ska vara ett klipp som du känner dig kluven inför. Som du tycker om, men samtidigt har svårt att tycka om av någon anledning. Klippet får vara max 2 minuter.
 4. Beskriv dina tankar kring ditt val av klipp som någon annan gjort. Max 1/2 A4 (2500 tecken).
   

SlideRoom
För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi oss av en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar.

Göteborgs universitet kan efter enskild överenskommelse med den sökande och på ett sätt som universitetet bestämmer, erbjuda en alternativ möjlighet att skicka in arbetsprover.

Gå till SlideRoom för att ladda upp dina arbetsprover >>

Urval

Jurygruppen som bedömer arbetsprover består av lärare och en studentrepresentant. Juryns uppgift är att bedöma din möjlighet att tillgodogöra dig utbildningen. Genom arbetsproverna bedömer juryn din gestaltande förmåga och ambition att utveckla din konstnärliga praktik.
Jurygruppen arbetar i tre steg. Det första urvalet sker utifrån ansökningshandlingar och arbetsprover. De som går vidare efter det första urvalet får göra en hemuppgift som också bedöms. Därefter kallas ett antal sökande till slutprov där de under en hel dag kommer att arbeta med olika uppgifter som avslutas med en fördjupad intervju.

Ansökningsprocessen

 • Bekräftelse på inkommet arbetsprov och information om ansökningsprocessen skickas ut omkring vecka 6.
 • Meddelande till de sökande som gått vidare i processen skickas ut i slutet av mars. De som gått vidare kommer att få en hemuppgift. Övriga sökande stryks på antagning.se
 • Hemuppgiften bedöms. Meddelande till de sökande som gått vidare, med uppmaning om att boka tid för slutprov, skickas ut i början av vecka 16. Övriga sökande stryks på antagning.se
 • Slutprov sker i vecka 17 på Akademin Valand
 • Antagningsbesked ges via antagning.se den 5 juni.

Behörighet

För att söka till kandidatprogrammet i filmisk gestaltning ska du ha grundläggande behörighet för högskolestudier. Information om grundläggande behörighet finns på Göteborgs Universitets hemsida. Om du inte har grundläggande behörighet kan du ansöka om undantag. Prövning av din ansökan om undantag blir aktuell först om du kallats till intervju eller motsvarande i urvalet.

FilmBild

Har du frågor?

Har du frågor om utbildningens innehåll, kontakta film@akademinvaland.gu.se

Behöver du diskutera utbildningsval, kontakta studievägledningen.

Har du frågor om hur du ansöker, kontakta admission@akademinvaland.gu.se

Sidansvarig: Akademin Valand Admission|Sidan uppdaterades: 2019-03-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?