Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ansökan

Nästa ansökningsomgång till Kandidatprogrammet i fri konst öppnar den 22 januari, för programstart hösten 2019.

Viktiga datum

 • Anmälan öppnar: tisdag 22 januari 2019
 • Anmälan stänger: fredag 1 mars 2019
 • Sista dag för att ladda upp arbetsprover: fredag 8 mars 2019

Du gör din ansökan i två steg:

 1. Anmäl digantagning.se
 2. Ladda upp din portfolio i molntjänsten SlideRoom. Se information nedan.

Det här ska ingå i din portfolio

För att din ansökan ska vara komplett behöver du ladda upp en portfolio med arbetsprover.
Din portfolio utgör en av de viktigaste delarna av din ansökan till utbildningen och ska innehålla dokumentation av dina senaste konstnärliga verk. Tänk på att dokumentationen ska presentera dina verk på bästa möjliga sätt. Ansökan kan göras på svenska, norska eller danska.

 1. Dokumentation av 6-8 konstnärliga verk. Dokumentationen kan bestå av bild, text och/eller film. Det sammanlagda film- och ljudmaterialet i din portfolio får vara högst 5 minuter. Om materialet är längre än 5 minuter, ska du ange vilka 5 minuter vi ska titta på. Inkludera information som du anser är viktig för urvalsgruppens arbete, t ex storlek, teknik samt kort beskrivning av process och/eller kontext.
 2. Ett personligt brev (Letter of intent) där du motiverar varför du vill gå utbildningen och där du beskriver din konstnärliga bakgrund och praktik. Ditt personliga brev får vara högst en A4-sida (max 3000 tecken).

Observera att dina arbetsprover inte ska innehålla mer än vad som beskrivs ovan då vi inte har möjlighet att gå igenom ett mer omfattande material. 

SlideRoom

För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi oss av en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar.

Göteborgs universitet kan efter enskild överenskommelse med den sökande och på ett sätt som universitetet bestämmer, erbjuda en alternativ möjlighet att skicka in arbetsprover.

Vi rekommenderar att du laddar upp ditt material minst 24 timmar före deadline. Det tar tid att ladda upp filer, och det är ditt ansvar att slutföra din ansökan i tid. Vi kan inte acceptera ansökningar som inte är färdiga i tid.

Gå till SlideRoom för att ladda upp din portfolio (öppnar 22 januari 2019) >>

Hur går antagningen till?

Urvalet till kandidatprogrammet görs med utgångspunkt i en bedömning av ditt arbetsprov.

Beslut om antagning tas av prefekt på förslag från en särskild urvalsjury som består av lärare och studentrepresentanter. Juryns uppgift är att bedöma din möjlighet att tillgodogöra dig utbildningen. Genom arbetsproverna och den beskrivande texten bedömer juryn din gestaltande förmåga och ambition att utveckla din konstnärliga praktik.
Motivering till juryns beslut ges ej och beslutet kan inte överklagas.

Antagningsprocessen

 • Bekräftelse på inkommet arbetsprov och information om ansökningsprocessen skickas ut i vecka 12
 • Information till de sökande om de gått vidare i processen eller inte i vecka 14
 • Intervjuerna sker i vecka 18
 • Besked om antagning via www.antagning.se den 8 maj 2019

Behörighet

Grundläggande behörighet för högskolestudier krävs. Information om grundläggande behörighet finns på Göteborgs Universitets hemsida eller i programkatalogen. Om du inte har grundläggande behörighet kan du ansöka om undantag. Prövning av din ansökan om undantag blir aktuell först om du kallats till intervju eller motsvarande i urvalet.

Tack för din ansökan!  

 

Sidansvarig: Akademin Valand Admission|Sidan uppdaterades: 2019-03-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?