Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ansökan till hösten 2017

Välkommen med din ansökan till magisterprogrammet i film med inriktning mot filmiska processer!

Du gör din ansökan i två steg:

 1. Gå in på Universitets- och högskolerådets webbplats antagning.se och anmäl dig.
 2. Skicka in din portfolio med arbetsprover till Akademin Valand enligt nedan.

Viktiga datum

 • Ansökan öppnar: 15 februari 2017
 • Sista ansökningsdag på antagning.se: Stängd anmälan.
 • Din portfolio ska vara Akademin Valand tillhanda senast: Stängd anmälan.

Portfolion ska innehålla följande arbetsprover/dokument, alla i tre exemplar:

 1. En skriftlig redogörelse av ett eget pågående projekt som inbegriper den frågeställning som du vill undersöka och bearbeta under utbildningen och som kan vara utgångspunkten för det fördjupade examensarbetet. (Max två A4-sidor).
 2. Filmat material. Filmat material, i första hand, av det pågående projektet (arbetsprov 1), i andra hand, annat eget filmat material som ej är kopplat till det pågående projektet som du finner relevant. Hel film, utdrag eller fristående scener/sekvenser. Materialet skall vara producerat under de senaste 2 åren och du skall ha haft en avgörande roll i gestaltningen. Det ska tydligt framgå av materialets för/eftertexter vilken din funktion varit, alternativt kan du beskriva detta i arbetsprov nr. 3. Det viktiga är att juryn får syn på ditt förhållningssätt och intresse (Max 10 minuter).
 3. CV/meritlista. Beskriv också din funktion i det filmade materialet (arbetsprov nr. 2) om det inte framgår av för/eftertexter. (Max en A4-sida)
 4. Motivationsbrev: beskriv dina målsättningar och motivation för att läsa magisterprogrammet. Max en A4-sida.
 5. Ifylld Ansökningsblankett

Skicka portfolion till oss!

Det är viktigt att du skickar din portfolio i tid så att vi har den senast den 29 mars.

Format

Arbetsproverna ska skickas in enligt följande (ansökan ska göras på svenska):

 1. Text: Skriv ut texterna i punkt 1, 3 och 4 kopiera och skicka in i 3 exemplar. Alla dokument ska vara märkta med sökandes namn och personnummer.
 2. Filmat material: MP4 eller mov-format. Läggs på USB:er, som skickas in i 3 exemplar. USB:er ska vara märkta med sökandes namn och personnummer.
 3. Ansökningsblankett: Skriv ut och skicka in i ett exemplar.

Adress

Akademin Valand
"Magister i filmiska processer"
Box 132, 405 30 Göteborg

Du kan också lämna dina arbetsprover i receptionen i Göteborgs universitets huvudbyggnad i Vasaparken, Universitetsplatsen 1. Tel. 031-786 2400.

Skicka gärna med ett frankerat, adresserat returkuvert - så skickar vi tillbaka dina USB när hela urvalsprocessen är avslutad.

Urval

Urval av sökande görs efter bedömning av inlämnade ansökningshandlingar med begärda arbetsprover. Efter ett första urval kommer ett antal av de sökande att kallas till intervju. Stor vikt läggs vid den sökandes motivation och målsättning för utbildningen, samt formulerade frågeställningen som kan komma att vara utgångspunkten för examensarbetet. Även den sökandes förmåga och intresse att kommunicera och analysera sin egen och andras filmiska processer är av stor vikt – såväl självständigt som i grupp. Flera personer kan som ansöka till utbildningen med samma projekt, men beslut om antagning är individuellt.

Motivering till juryns beslut ges ej och beslutet kan inte överklagas.

För att ansökan ska vara komplett krävs dels anmälan på antagning.se i tid, dels portfolio inskickad i tid.

Sen anmälan

Sena anmälningar behandlas i den ordning som de inkommit till Akademin Valand. Skicka alltså in din sena anmälan så snart som möjligt!

För att anmälan ska vara komplett ska du dels registrera dig på antagning.se, dels skicka in arbetsprov.

Kontakt

Har du frågor om din ansökan kontaktar du oss bäst via admission@akademinvaland.gu.se

Sidansvarig: Anna Holgén|Sidan uppdaterades: 2017-04-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?