Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konstnärligt magisterprogram i film med inriktning mot curator för film och video, 60 hp

Det konstnärliga magisterprogrammet i film - med inriktning mot curator för film och video vänder sig till dig som arbetar med frågor kring tillgänglighet gällande bild-och filmkonsten och/eller bildning kring film och bild. Fokus ligger inte på curatorsrollen, utan på de curatoriella metoderna och hur de används och kan användas på konst- och filmområdet, men också hur de kan överföras till andra områden som pedagogisk verksamhet och/eller samhällsplanering.

Studierna bedrivs genom ett forskande förhållningssätt och ett av målen är att vidga synen på filmområdet, utveckla nya produktions- och visningsformer och situationer där video och film kan presenteras och användas i relation till en tänkt konsekvens. Studiernas mål är också att undersöka filmens potential i en pedagogisk kontext.
Programmet har en specifik inriktning mot film och video men breddar begreppet mot mer generell visualisering och samhällsutveckling genom curering. Studierna fokuserar den entreprenöriella verksamheten som innebär att identifiera möjligheter och skapa resurser för att genomföra sina idéer. Som student bjuds du även in att delta i projekt som kollegiet driver.

Innehåll

Höstterminen: Seminarier och workshops där begrepp som: samlingen/samlandet, urvalet, presentationen, kvalitet, forskning och kulturpolitik ingår. Projektutveckling som består av det egna självständiga projektarbetet.
Vårterminen: Seminarier och workshops där ämnen som etik, juridik/immaterialrätt, ekonomi/organisering och internationellt perspektiv ingår. Skriftligt examensarbete med reflektion och granskning av det egna arbetet i relation till den omvärld vi befinner oss i. Varje student gör ett publikt utspel; exempelvis en filmvisning, en utställning, en föreläsning eller motsvarande som passar in inom ramarna för det egna projektet.

Examen

Efter avslutad utbildning kan du ansöka om en Konstnärlig magisterexamen i film – med inriktning mot curator för film och video, 60 hp.

Fortsatta studier och arbetsområden

Magisterprogrammet är forskningsförberedande. Det finns möjlighet att söka till ett påbyggnadsår på masternivå och därefter ta ut en masterexamen.

Konstnärligt magisterprogram i film med inriktning mot curator för film och video, 60 hp
Start Studietakt Anmälan

Programmet startar inte detta läsår. För information kontakta institutionen.

Ansökan

>> Läs mer om ämnet film vid Akademin Valand

Sidansvarig: Anna Holgén|Sidan uppdaterades: 2017-11-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?