Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ansökan till hösten 2017

Välkommen med din ansökan till det konstnärliga magisterprogrammet i film med inriktning mot curator för film och video! 

Du gör din ansökan i två steg

  1. Gå in på Universitets- och högskolerådets webbplats antagning.se och följ instruktionerna.
  2. Ladda upp dina arbetsprover elektroniskt i vår tjänst för digitala arbetsprover (DAP).

Viktiga datum

Ansökan öppnar: 15 februari 2017
Sista ansökningsdag på antagning.se: Ansökan är nu stängd.
Sista dag för komplettering med arbetsprover för anmälningar i tid: Ansökan är nu stängd.

Arbetsprovet ska innehålla

  1. Motivationsbrev. Beskriv målsättningen med dina studier på magisterprogrammet. Vad vill du förändra och utveckla inom filmens område? Alternativt; hur kan du bidra till något annat område med hjälp av filmen eller kameran? Beskriv också hur du genom dina studier vill genomföra din målsättning. Är du intresserad av vidare forskning så nämn gärna det. (Max två A4-sidor)
  2. Ett exempel på ett projekt, ett uppdrag eller en idé du jobbat med tidigare, som på något sätt anknyter till kursen (konstnärligt, praktiskt eller pedagogiskt). Det kan vara en bild, ett filmklipp, en dokumentation av ett projekt, en hemsida, en kortfattad beskrivande text eller motsvarande.

Ansökan ska göras på svenska.

Antagningsprocessen

Alla ansökningar granskas i en konfidentiell process av en urvalsjury som vanligen består av lärare/professorer vid magisterprogrammet. Urvalet görs utifrån arbetsprovet.

Efter ett första urval kallas ett antal sökande till intervju under våren, vanligtvis i maj. Efter intervju meddelas de sökande per e-post om de är antagna eller har fått en reservplats till programmet. De som strukits får meddelande via antagning.se.

Motivering till juryns beslut ges ej och beslutet kan inte överklagas.

Antagning

Sökande får sitt antagningsbesked på antagning.se i slutet av juni.

Guide till DAP

Mer information om hur du använder vår tjänst för digitala arbetsprover hittar du i vår Lathund till DAPOm du behöver en mer utförlig manual finns den här:

Guide för sökande i DAP

Kontakt

Har du frågor om din ansökan kontaktar du oss bäst via admission@akademinvaland.gu.se

Sidansvarig: Anna Holgén|Sidan uppdaterades: 2017-05-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?