Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ansökan till masterprogrammet i fotografi

Nästa programstart är hösten 2018. Ansökan öppnar den 1 december 2017.

Du ansöker i två steg:

 1. Anmäl dig till programmet via antagning.se, välj hösten 2018 i sökfältet och sök efter anmälningskod GU-14299.
 2. Ladda upp dina arbetsprover i molntjänsten SlideRoom, se information nedan.

Viktiga datum

 • Fredag 1 december 2017
  Webbanmälan öppnar på antagning.se
 • Måndag 15 januari 2018
  Sista anmälningsdag på antagning.se
 • Måndag 29 januari 2018
  Sista dagen för att ladda upp din portfolio (se nedan) i SlideRoom
 • Torsdagen 1 februari 2018
  Sista dag att betala anmälningsavgift eller styrka avgiftsbefrielse (endast för icke-EU/EEA medborgare)

Vad ska ingå i din portfolio?

Observera att din ansökan skall vara anonym, alltså ska du inte ange namn eller personnummer någonstans i ditt uppladdade materialet.
Hela ansökan ska skickas in på engelska.

 1. Ett CV bestående av högst två sidor


 2. Motiverande brev (Letter of intent) 

I ditt brev (1000 - 1250 ord) skall du beskriva din konstnärliga praktik och hur du ser på dess relevans för utbildningen. Motivera varför du söker Konstnärligt masterprogram i fotografi, och vilka mål vill du sätta för din egen konstnärliga utveckling genom att gå utbildningen.
Beskriv också hur din praktik förhåller sig till en samtida omvärld så som du uppfattar den som fotograf och konstnär. Vilka aktuella frågeställningar inom samtidskonstens fotografi vill du bidra med i ditt framtida arbete? Berätta gärna hur du håller dig informerad om samtidskonst och fotografi. 

 1. Arbetsprover
 

Din portfolio skall främst innehålla en beskrivning över ett projekt som du vill genomföra inom ramen för utbildningen. Beskrivningen bör innehålla några visuella dokument som ger gestalt åt din idé.
Portofolion skall även innehålla en dokumentation av ditt konstnärliga arbete, där du så tydligt som möjligt redogör för utvecklingen av din praktik. Fokusera ditt urval till 5-7 st självständiga arbeten. Ett arbete kan bestå av en eller flera bilder.
Du kan i molntjänsten SlideRoom kombinera fritt mellan uppladdning av rörlig bild, ljud, stillbilder och text.

Om du laddar upp film- eller ljudverk bör dessa begränsas till 15 minuters längd. Du måste därför kanske redigera dina arbeten. Till dina uppladdade arbeten bör du även bifoga uppgift om titel, medium, material, dimensioner och datum för produktion. 

SlideRoom

För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi oss av en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar.

Göteborgs universitet kan efter enskild överenskommelse med den sökande och på ett sätt som universitetet bestämmer, erbjuda en alternativ möjlighet att skicka in arbetsprover.

Gå till SlideRoom för att ladda upp din portfolio >>

Urval

Din inlämnade portfolio bedöms av en urvalsjury bestående av lärare/professorer knutna till utbildningen samt studentrepresentanter. Urvalsjuryn utser ett antal sökande att gå vidare till en intervju.
Om möjligt sker intervjuerna på plats i Akademin Valands lokaler i Göteborg, men kan även genomföras via t ex. Skype. Om du kallas till intervju kommer du att få mer utförliga instruktioner om hur den genomförs.

Juryns uppgift är att bedöma de sökandes möjlighet att tillgodogöra sig utbildningen. Genom arbetsprov och motiverande brev bedömer juryn de sökandes gestaltande förmåga och ambition att utveckla den konstnärliga praktiken.

Motivering till juryns beslut ges ej och beslutet kan inte överklagas.

Tack för din ansökan!

Vi är väl medvetna om hur mödosamt arbetet med att lämna arbetsprover är och vi tar dina ansträngningar på allvar. Vi värdesätter en fördjupad bedömningsprocess där ansökningar och arbetsprover granskas och diskuteras ingående. Det är en stimulerande och spännande process och som även utgör en möjlighet för oss att bättre förstå hur utbildningen på sikt kan komma att utvecklas i relation till de som väljer att söka till oss.
Vi vill tacka dig för den tid du lägger ned för att lämna in dina arbetsprover till oss och för att du väljer masterprogrammet i Fotografi som den plattform där du vill utveckla ditt framtida konstnärskap.

Frågor om ansökan?

Om du har några frågor om din ansökan kontakta oss gärna via admission@akademinvaland.gu.se

Sidansvarig: Anna Holgén|Sidan uppdaterades: 2017-12-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?