Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vägledning under studierna

Med en studievägledare kan du prata om din studiesituation. Det kan gälla stort som smått. Studievägledaren är opartisk och har tystnadsplikt. Nedan finns information om några av de ämnen som kan komma upp.

  • Frågor om program och kurser

Har du frågor inför ansökan eller om innehåll i program och kurser är du välkommen att höra av dig till vår studievägledare.

  • Studieuppehåll

Vill du söka uppehåll i studierna så prata först med din ansvariga lärare. Kontakta sedan Akademin Valands studievägledare. 

Ladda ner, skriv ut och fyll i blanketten och lämna till studievägledaren. Sista dag för att ansöka om studieuppehåll inför höstterminen är 1 april och inför vårterminen 1 oktober.

  • Att återuppta studierna

När studierna kan återupptas beror framförallt på när ledig plats finns och när det utbildningsmoment man avbrutit återkommer i schemat. Ansökan om att återuppta studierna skall vara skolan tillhanda senast 1 april inför höstterminen och 1 oktober inför vårterminen.

Ladda ner, skriv ut och fyll i blanketten och lämna till studievägledaren.

  • Om du blir sjuk

Om du blir sjuk och inte klarar dina studier skall du alltid prata med din ansvariga lärare och studievägledare. Vi hjälper dig att planera för din frånvaro och en väg tillbaka till studierna.

Akademihälsan är studenternas hälsovård. Läs mer om vad de kan hjälpa dig med.

  • Anstånd med studier

Anstånd med studiestart ges endast antagna till ett utbildningsprogram och inte för fristående kurser. Särskilda skäl krävs för att få anstånd. Dessa skäl skall inte ha varit kända eller förutsägbara när man anmälde sig till utbildningen. Ansökan skall ha inkommit senast 25 augusti för utbildningsplats gällande höstterminen och 17 januari gällande vårterminen.

Ladda ner, skriv ut och fyll i blanketten och skicka till adressen på blanketten.

  • Språkhandledning

Språkhandledning finns på både svenska och engelska. Här kan du få hjälp både individuellt och i grupp med att förbättra språket i tal och skrift.

Enheten för akademiskt språk (ASK) erbjuder språkhandledning för alla studenter vid Göteborgs universitet. Du kan boka en tid för att diskutera en uppsats eller annan akademisk text, alternativt ett arbete inför muntlig presentation. Läs mer om Språkhandledning.

  • Att studera med funktionshinder

Har du funktionshinder som gör att du behöver extra stöd? Göteborgs Universitet har olika stöd att erbjuda utifrån olika behov. Läs mer om Pedagogiskt stöd.

  • Studieintyg

Studieintyg kan du själv skriva ut från eller beställa på nätet. Alternativt, kan du hämta ut intyget på Servicecenter Vasa , Vasagatan 33.

  • Examen

För att få ut en examen efter att du avslutat dina studier måste du ansöka om detta. Mer information hittar du på Studentportalen.
 

Relaterade länkar

 

Sidansvarig: Viveka Gren |Sidan uppdaterades: 2017-09-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?