Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studievägledning

Studievägledningen är till både för studenter som studerar på Akademin Valand och för sökande till skolan som behöver vägledning inför ansökan. 

Som sökande är du välkommen att utifrån dina intressen bolla tankar om studier oavsett om du söker första gången eller om du vill gå vidare i dina studier. Studievägledaren är opartisk och har tystnadsplikt. Nedan finns information om några av dom ämnen som kan komma upp.

Frågor om program och kurser

Har du frågor inför ansökan eller om innehåll i program och kurser kan du vända dig till studievägledare Lena Collin.

Att studera med funktionshinder

Behöver du extra stöd? Göteborgs universitet har olika stöd att erbjuda utifrån olika behov. Funktionshinder kan göra att man behöver extra stöd. Det kan också vara hjälp med studieteknik, språk eller hälsan. Studievägledaren hjälper till att hitta rätt. Läs mer om Pedagogiskt stöd.

Grundläggande behörighet och undantag

För att kunna bli antagen till program och kurser på grundnivå ska du ha grundläggande behörighet för högskolestudier. Om det finns skäl kan universitetet besluta om undantag från behörighetskraven.

Reell kompetens

För att kunna antas till ett magister- eller masternivå krävs konstnärlig kandidatexamen eller motsvarande om 180 högskolepoäng. Har du inte en kandidatexamen kan du ansöka om att få andra meriter och erfarenheter prövade som likvärdig genom att ansöka om reell kompetens.

Bedömningen görs specifikt för den utbildning du ansökt till. Ansökan om att bli behörig genom reell kompetens görs i samband med att du anmäler dig via antagning.se. Blanketten kommer till Akademin Valand tillsammand med din ordinarie ansökan. Bedömning av reell kompetens görs endast om ansökan är komplett och där den sökande är aktuell för antagning.
Läs mer om reell kompetens på antagning.se.

Tillgodoräknande

Har du läst motsvarande kurser har du möjlighet att använda dessa för att ansöka om ett tillgodoräknande. Ett tillgodoräknande är baserat på akademiska studier. Tillgodoräknande av hel kurs görs innan kursstart och registreras i LADOK. Frågor besvaras av Akademin Valands studievägledare.
Blankett för ansökan om tillgodoräknande

Studievägledning

Lena Collin, studievägledare

Epost: lena.collin@hdk.gu.se

Besöksadress:
Kristinelundsgatan 6-8

 

 

 

Sidansvarig: Anna Holgén|Sidan uppdaterades: 2018-02-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://akademinvaland.gu.se/utbildning/studievagledning/
Utskriftsdatum: 2018-02-23